Barış Kupası Marder’in

İzmir Mardinliler Federasyonu’nun (İMAF) barış sürecine destek amacıyla düzenlediği futbol turnuvası Mardinliler Derneği’nin (MARDER) şampiyonluğu...

İzmir Mardinliler Federasyonu’nun (İMAF) barış sürecine destek amacıyla düzenlediği futbol turnuvası Mardinliler Derneği’nin (MARDER) şampiyonluğu ile sona erdi. Final oynayan Karabağlar Çamlık Derneği 2. olurken Alıçlılılar Derneği’ne de centilmenlik kupası verildi.

İMAF’ın barış sürecine destek için “Barışa Sen de Bir Pas Ver” adıyla düzenlediği futbol turnuvası Gaziemir Onur Spor Tesisleri’nde yapılan final maçıyla sona erdi. MARDER ve Karabağlar Çamlık Derneği arasında oynanan maçta, MARDER maçı 6-3 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Reklam
Reklam

Maçın ardından yapılan kupa töreninde şampiyonluk kupası MARDER Başkanı İsmail Bedir ve oyunculara takdim edildi. İMAF Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, bütün takımları kutlayarak, “Barışın adına yakışan bir tablo izledik. 16 takımımız da çok iyi mücadele etti. En önemlisi burada 100’den fazla gencimiz aynı sahada yan yana geldi. Böylesi toplumsal buluşmaların bizi barışa götüreceğine inanıyorum. Şampiyon olan takımımızı tebrik ediyorum. Tüm genç kardeşlerime de hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

MARDER Başkanı İsmail Bedir, turnuvanın çok başarılı geçtiğinin altını çizerek, “Bu kadar gencimizi buluşturmak bizim için önemliydi” ifadesini kullandı.

Turnuvada 2. olan Karabağlar Çamlık Derneği Başkanı Osman Doğan da, “Federasyonumuza barışa bu kadar yürekten ses verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Turnuva Genel Koordinatörü Sait Başdaş ise, turnuvanın geleneksel hale getirileceğini belirterek, “Bu takımları kutluyorum. İnanıyorum ki İMAF adına kuracağımız takım profesyonel olarak büyük başarılara imza atacak. Gelenekselleşen turnuvamızda birliğimize güç katacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz