Barış Meydanı'nda Temizlik Çalışmaları Başladı

Mersin'de yaklaşık 20 günden bu yana, 'Gezi Parkı' eylemcilerine destek vermek amacıyla kurulan çadırlara polis...

Mersin'de yaklaşık 20 günden bu yana, 'Gezi Parkı' eylemcilerine destek vermek amacıyla kurulan çadırlara polis müdahale etti. Çevik kuvvet desteğinde yapılan müdahalede çadırlar sökülürken, eylemcilere dokunulmadı. Sabah saatlerinde polis tarafından meydan kordona alınırken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler temizlik çalışmalarına başladı.

Mersin'de 'Gezi Parkı' eylemlerinin yoğun olarak yaşandığı Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Barış Meydanı'na kurulan çadırlar, polisin gece yarısı gerçekleştirdiği müdahaleyle kaldırıldı. Çevik kuvvet polisleri ve zırhlı araçlar desteğinde yapılan müdahalede, yaklaşık 30 kişiden oluşan eylemci grup direniş göstermedi. Güvenlik görevlileri, eylemcilerden önce çadırları kendilerinin kaldırmasını istedi. Ancak grup, polisin bu önerisini reddedince, alandaki çadırlar polis ekiplerince sökülerek kamyonlara yüklendi. Eylemcilerin alandaki diğer yaşam malzemeleri de polis tarafından toplandı.

Reklam
Reklam

Sabaha kadar süren çadır kaldırma işleminin ardından polis, meydanı kordona aldı. Sivil vatandaşların girişine izin verilmeyen meydanda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler temizlik çalışmalarına başladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: