Barış ödülü İlhan Selçuk'a

NEVŞEHİR (İHA) - Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 9.'su verilecek olan Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'ne Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk layık görüldü.

Selçuk'un, ödülünü 16 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den alacağı bildirildi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı ve Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri Düzenleme Komitesi Başkanı Mustafa Özcivan yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Mustafa Özgün, Fatma Gök, Miyase İlknur, Hüseyin Akbulut ve Reha Çamuroğlu'ndan oluşan heyetin 9. Uluslararası Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'ne aday gösterilen Server Tanilli, Arif Sağ, İlhan Selçuk ve Bin Yılın Türküsü arasından İlhan Selçuk'u seçtiğini söyledi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Özcivan, Selçuk'un, ödülünü 16 Ağustos tarihinde başlayacak olan 39. Ulusal ve 13. Uluslararası Hacıbektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nde düzenlenecek olan törenle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den alacağını belirtti. Ünlü halk düşünürü Hacıbektaş Veli'nin anısını yaşatmak amacıyla düzenlenecek olan etkinliklere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yanı sıra, çok sayıda politikacı, sanatçı ve bilim adamının katılması bekleniyor.

Reklam
Reklam