Barış Süreci

İmralı görüşmeleri ve barış süreci, Van’ın Çatak İlçesinde görev yaparken PKK terör örgütü tarafından kaçırılan...

İmralı görüşmeleri ve barış süreci, Van’ın Çatak İlçesinde görev yaparken PKK terör örgütü tarafından kaçırılan polis memuru Nadir Özgen’in Söke’ye bağlı Bağarası beldesinde yaşayan ailesinin evinde umut oldu. İmralı sürecinde PKK’nın elinde bulunan tutsakların bırakılacağına dair gelen haberler kaçırılan polis memuru Nadir Özgen’in babası Hidayet Özgen ve annesi Müşerref Özgen’i sevindirdi. 19 aydır evlat hasreti çeken gözüyaşlı anne ve baba, umutlu bir bekleyiş içine girdi.

Son gelişmeleri televizyon ve gazetelerden takip ettiklerini söyleyen baba Hidayet Özgen; şöyle konuştu: “Yaklaşık 19 aydır evlat hasreti çekiyoruz. 19 aydır hep umutla bekledik. Bir gün evladımızın geleceğini ümit ederek bekledik. Son açıklamalarda PKK’nın elindeki esirlerin bırakılacağı açıklamaları yapılıyor. Barış olsun, herkes anasına babasına kavuşsun. Bitsin bu kavga. Bu bekleyiş, gözyaşı, acı, ızdırap artık son bulsun. Çocuklarımızı bize versinler.” Gözlerinin, kulaklarının sürekli gelecek sevinçli bir haberde olduğunu belirten baba Hidayet Özgen; şunları söyledi: “Her günümüz heyecan ve korku içinde geçiyor. Evlatlarımızın salınacağı haberleri sonrasında bayram ettik. İnşallah bu hasret, bu korku, bu heyecan biter.”

Reklam
Reklam

Anne Müşerref Özgen ise; ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir an evvel çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Hiç ümidimi kaybetmeden bekledim. Bir gün oğlumun döneceğini umut edrek bekledim ve bekliyorum.”

Polis memuru Nadir Özgen, 2011 yılı Eylül ayında görev yaptığı Van’ın Çatak ilçesinde PKK’lı terör örgütü mensuplarınca kaçırılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: