'Barış sürecinin sona ermesini önlemeliyiz'

PKK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, Paris'teki cinayetleri işleyenlerin barış sürecini bloke etmek istediklerini söyledi.

PARİS/ERBİL(ANKA) - PKK'nın Avrupa sorumlusu olarak nitelenen eski milletvekili Zübeyir Aydar, Paris'te üç Kürt kadın militanını öldürenlerin barış sürecini bloke etmek istediklerini belirterek PKK'nın da sürecin sona ermesini önlemesi gerektiğini, Abdullah Öcalan'ın da böyle düşündüğünü söyledi.

Erbil'de yayımlanan Rudaw gazetesi, Paris kaynaklı haberinde Wikileaks belgelerini anımsatarak Paris'teki cinayetin kurbanlarından Sakine Cansız'ın "ABD hükümetince başlıca bir hedef" olarak görüldüğünü savundu.

Reklam
Reklam

Fransa ve diğer AB ülkelerinde Kürt aktivistleri ve politikacılarının tutuklandığı ve yargılandığı belirtilen haberde Zübeyir Aydar'ın Rudaw'ya yaptığı açıklamalarına da yer verildi.

Türkiye ile PKK arasındaki Oslo görüşmelerinde bulunan Zübeyir Aydar, cinayetleri işleyenlerin, barış sürecini bloke etmek istediklerini belirterek "Onların amacına ulaşmalarını önlemeliyiz. Bizler, örgüt olarak barış sürecinin sona ermesini önlemeliyiz. Böyle düşünüyor bizim liderimiz Apo ve farklı bir tutum takınmayız" dedi.

-"ÖCALAN'I HEDEF ALDILAR", KATİLLERE "MEYDAN OKUNMALI"-

Aynı haberde değerlendirmeleri yansıtılan BDP'nin Avrupa Temsilcisi Faik Yağızay ise, barış görüşmeleriyle katillere "meydan okunması" gerektiğini vurgularken "Cinayetler, barış sürecine katkıda yapacak çünkü buna karşı işlendiğini biliyoruz bu nedenle (süreçte) ısrar etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Faik Yağızay, "Öcalan'ı hedef aldılar, barış sürecini hedef aldılar ve Kürt halkının özgürlüğünü hedef aldılar. Bu yüzden devam etmeliyiz" açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: