Barışık: Sarkozy önce aynaya baksın

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, sözde “Ermeni Soykırımının reddedilmesini suç...

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, sözde “Ermeni Soykırımının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini meclis genel kuruluna taşıyan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e “Önce aynaya bak” çağrısı yaptı.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de konuyla ilgili yaptığı “Fransa Ateşle Oynuyor” açıklamasına “tam destek” veren Başkan Kazım Barışık, sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesi halinde Fransa'ya karşı başlatılacak boykot kampanyasını bütün güçleri ile destekleyeceklerini bildirdi.
“Ermeni Soykırımı Yoktur” diyenlere 5 yıla kadar hapis ve 45 bin Euro para cezası öngören Fransa'nın tasarıyı yasalaştırması halinde Türkiye'nin uzun yıllar enerjisini bu haksız suçlamayı ortadan kaldırmak için harcayacağına işaret eden Barışık, “Sarkozy, aklını başına almalı. Soykırım konusunda, konuşacak dünyanın en son ülkelerinden biri Fransa’dır. Fransa’nın sömürdüğü ülkelerde büyük katliamlar yaptığını dünya bilmektedir. Soykırım arıyorsa Fransa önce kendini sorgulamalı. Fransız parlamentosu da, telafisi mümkün olmayacak hatalara imza atmamalıdır” dedi.
Barışık, büyük babasının Erzurumlu olduğunu, çocukluğunda katliamların şahidi olan ninesinden, yaşananları dinlerken, korkudan titrediğini de anlatırken, “İki taraf için de istenmeyen acılar yaşanmış olabilir. Bu mesele iki ülke arasındadır. Soykırım diye bir şey yoktur. Sorun varsa, önce Türkiye ile Ermenistan masaya oturmalı, tarihçileriyle gerçekleri gün yüzüne çıkarıp, sorgulamalıdır. Üçüncü bir ülkenin, meseleye müdahil olması kabul edilemez. Kaldı ki, bu tür ayak oyunlarıyla hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıpratamaz, yıkamaz. Türk halkı da, Ermeni halkı da bu tür kışkırtmalara pabuç bırakmaz. Biz asırlardır, Ermeniler ile bu ülke topraklarında kardeşçe yaşıyoruz. Fransa, 25 milyonluk oy içinde, 500 bin Ermeni oyu uğruna 80 milyonluk bir Türkiye'yi kenara iterse, ticari, siyasi ve kültürel ilişkiler zarar görür. Tasarı kabul edilirse, olası bir boykota esnaflar olarak bütün gücümüzle destek oluruz”diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz