Barışık’tan Esnafa Basitleştirilmiş Kayıt Müjdesi

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, 5362 sayıl Kanun kapsamında faaliyet...

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, 5362 sayıl Kanun kapsamında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, iş yeri sicil ve meslek odası kayıt işlemlerinin basitleştirildiği müjdesini verdi.

Birlik Başkanı Barışık, Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi’nin (ESBİS) kullanıma açılması nedeniyle, daha önce yeni kayıt yaptıracak esnaflardan istenen belgelerin en aza indirildiğini bildirdi.

Barışık, konuyla ilgili şunları söyledi:

“5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın iş yeri açılışlarının basitleştirilmesi amacıyla, Esnaf ve Sanatkar Sicil Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odaları’na kayıt işlemlerinde istenilen belge sayısı, Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi’nin kullanıma açılması nedeniyle minimuma indirildi. Bu çerçevede; bundan böyle esnaf ve sanatkarlarımızdan esnaf - sanatkar sicil ve meslek odası kayıtlarında, daha önce istenen nüfus cüzdan örneği veya fotokopisi ile vergi levhasının aslı veya fotokopisi, ikametgah ilmühaberi gibi evraklar istenmeyecek. Esnaf ve sanatkarlara ilişkin bu bilgiler; ESBİS aracılığıyla sağlanacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: