Barışık'tan kadın meclisine destek

Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyeleri,TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kâzım Barışık’ı ziyaret ettiler.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyeleri, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kâzım Barışık’ı ziyaret ettiler.

Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Derya Göksuçukur, Av. Şefika Ekizoğlu, ve Psikolog Zeynep Serap Baltacı ile birlikte Başkan Kazım Barışık’ı makamında ziyaret eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Akça, amaçlarının Adana’da Esnaf ve Sanatkâra yaptığı hizmetlerle her zaman halkın yanında ve yakınında olan, kapısı her zaman misafirlerine açık bulanan Birlik Başkanı Kâzım Barışık’la tanışmak ve kadına yönelik çalışmalarda desteğini almak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Barışık da, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bayanların kentin sorunlarıyla ilgili olarak bir araya gelmelerinin, kentin yaşamında söz sahibi olmalarının Adana için gurur verici olduğunu belirtti.

Kadının toplumumdaki yerinin her zaman önde olmasını savunduğunu ve bunun büyük önemi olduğunu vurgulayan Barışık, “Dikkat edin kadın eli değen her şeyde bir zarafet ve güzellik vardır. Ben şahsen bayanların her yerde görev almalarından yanayım. Bizim teşkilatta da dikkat edin genel sekreterlerin hemen hemen hepsi bayanlardan oluşuyor. Bu da bizim bayanlara verdiğimiz önemi en iyi şekilde gösteriyor” dedi.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Akça, Birlik Başkanı Kâzım Barışık’ın sözlerinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, 3 yıllığına seçildikleri kadın meclisindeki hedeflerinin tüm kadın kuruluşlarının bir araya getirilerek tek çatı altında toplanmasını gerçekleştirerek kadın haklarının daha güçlü olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Akça, kadın meclisi tarafından hazırlanan projelerin hayata geçirilmesinin kendileri açısından hayati önem taşıdığını belirterek, “ Kadın Meclisimizin hazırladığı projelerin ihalelerde yer alması halinde Büyükşehir Belediyesi ile altın Koza A.Ş. tarafından destekleneceğini ve alınan bu destekle kadına yönelik projelerin gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Hazırlayacağımız projelerde de iddialıyız ”diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aktivitelerinin “25 Kasım Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” ile birlikte başlayacağını da açıklayan Akça, 2013 yılında kadınları bilinçlendirmek amacıyla Adana’nın mahallelerinde mahalle muhtarları vasıtasıyla tüm kadınlara ulaşmayı, kadın meclisini ve kadın haklarını oluşturulacak komite vasıtasıyla kadınlara anlatacaklarını kaydetti.

Barışık, Kent Konseyi Kadınlar Meclisinin, kadınlara bu denli sahip çıkmalarının kadın hakları ve dayanışması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, kadına karşı işlenen suçlarda meydana gelen artıştan herkes gibi kendisinin de büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Barışık, kadın sığınma evlerinin şiddete uğrayan veya terk edilen kadınları için büyük bir güvence olduğunu, ancak 5393 sayılı Belediye Kanunun 14’ncü maddesinin (a) fıkrası bu düzenlemeyi getirdiği halde yasayla görevlendirilmiş olmalarına rağmen Belediyelerin büyük bir çoğunluğunun bu konuya gereken ilgiyi göstermediklerini kaydederek,“ Yasanın gereğini yerine getirmeyenleri kınıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“Ülke genelinde 46 ilde, 86 sığınma evi bulunduğunu 35’inde ise hiç olmadığını, bunun da bu büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Barışık şöyle devam etti:

“Burada en büyük sorumluluğun devlete düştüğü kanaatindeyim. Çünkü kadın sığınma evinin artması da kadına şiddette asıl çözüm değil. Devletin bir an önce şiddeti önleme yükümlülüğünü yerine getirmesi, önleyici tedbir ve uygulamaları hayata geçirmesi gerekmektedir. İnanıyorum ki sizler Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak bu konuya da el atarak bu eksikliklerin yerine getirilmesi için yapacağınız çalışmalarla, organizasyonun tüm Türkiye’de yayılmasına öncülük ederek bu zorlukları yenebilirsiniz.

Bunu Adanalı bayanlar olarak sizlerin başarması bizler içinde büyük övünç kaynağı olacaktır. Elimden geldiğince, gücümün yettiğince her zaman sizlere destek vermekten onur duyarım. Böylesine kutsal bir görevi üstlendiğiniz için de sizlere teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: