Barışmaya gittiği imam nikahlı eşini öldürdü

Durdane Duran, evi terk ettiği ve çocuklarını göstermediği iddiasıyla Yusuf Gürle tarafından parkta pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Konya'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan, 2 çocuk annesi, 23 yaşındaki Durdane Duran, evi terk ettiği ve çocuklarını göstermediği iddiasıyla 4 yıldan bu yana birlikte yaşadığı Yusuf Gürle tarafından parkta pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Dürdane Duran'ın kız kardeşinin acil servis koridorlarında "Abla ne olur ölme" diye feryat etmesi yürekleri parçaladı.

Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Akıncılar Parkı'nda meydana geldi. Özel bir hastanenin kalp damar cerrahisi bölümünde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan 23 yaşındaki Durdane Duran, fırıncılık yapan Yusuf Gürle ile birlikte yaşamaya başladı. Çiftin yaşadıkları 4 yıl içinde bir kız bir de erkek olmak üzere 2 çocukları oldu.

Reklam
Reklam

İkili arasında şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2 ay önce tartışma çıktı. Tartışmanın üzerine Durdane Duran 3 yaşındaki oğlu Poyraz ve 1 yaşındaki kızı Masal'ı da alarak evi terk ederek Konya'daki akrabalarının yanına yerleşti.

Barışmaya gittiği imam nikahlı eşini öldürdü | www.mynet.com/video

Yusuf Gürle 2 ay boyunca çocuklarını kendisine göstermediği ve evi terk ettiğini öne sürdüğü Durdane Duran ile barışmak için konuşmak istedi. Arkadaşlarının devreye girmesi üzerine konuşmayı kabul eden Durdane Duran, dün gece, kız kardeşi ve eniştesi ile Yusuf Gürle ile buluşmak üzere Akıncılar Parkı'na gitti. Yusuf Gürle ise kendisini otomobiliyle alan F.B. ve yanında Tahsin isimli bir arkadaşıyla geldi.

ARKADAŞYI TÜFEĞİ GETİRDİ, KENDİSİ VURDU Parkta bulunan kamelyalardan birine oturan çift, aralarındaki sorunu konuşmaya başladığı sırada yine tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen Yusuf Gürle, arkadaşına "Araçtaki tüfeği getir" diye bağırdı. Arkadaşı da tüfeği getirerek Yusuf Gürle'ye verdi.

Reklam
Reklam

Önce havaya bir el ateş eden Gürle, ardından da eşini göğsünden vurdu. Kanlar içinde yere yığılan genç kadına ilk müdahale, hemşire olan kız kardeşi ve sağlık görevlisi F.B. tarafından olay yerinde yapıldı. Yusuf G. tüfekle birlikte yaya olarak olay yerinden kaçarken, ağır yaralanan genç kadın çağrılan ambulansla kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ABLA NE OLUR ÖLME Hastaneye ablasının içinde bulunduğu ambulansla gelen Dürdane Duran'ın kız kardeşinin acil servis koridorlarında "Abla ne olur ölme" diye feryat etmesi yürekleri parçaladı. Polislerin sorularını gözyaşları içinde cevaplayan genç kadın, polislere ablasını imami nikahlı eşinin vurduğunu söyledi.

Olay yerinden kaçan Yusuf Gürle'nin köye gidip annesini de vuracağını söyleyen genç kadın, "Ne olur annemi köyden alın" diyerek polislere yalvardı. Geri Döndürme Ünitesi'nde ablasına müdahale sırasında "Doktor ne olur ablam iyileşsin, ölmesin" diyen genç kadın, yanında bulunan eşine sarılarak ağladı.

Reklam
Reklam

Yusuf Gürle'yi otomobiliyle parka getiren F.B., şüpheli olarak gözaltına alındı. Polis, Yusuf Gürle ve yanındaki Tahsin isimli arkadaşını yakalamak için çalışma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz