Baro Başkanı Civelekoğlu'ndan Kutlama

Kastamonu Baro Başkanı Av. Seyfettin Civelekoğlu, 5 Nisan Avukat Günü olması nedeniyle yazılı basın açıklamasında...

Kastamonu Baro Başkanı Av. Seyfettin Civelekoğlu, 5 Nisan Avukat Günü olması nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.

Kastamonu Baro Başkanı Av. Seyfettin Civelekoğlu, yerel mahkemeler sayı ve yargıç bazında güçlendirilmesinin gerektiğine dikkat çekti. Civelekoğlu, "Bölge Adliye Mahkemeleri kurularak Yüksek Mahkemelere gidecek iş sayısı azaltılmalı. İlimiz birçok özellikleri itibarıyla bölge merkezi konumundadır. Bu nedenle Bölge Adliye Mahkemesi kurulması talebimizi tekrar ediyoruz. Parlamenterlerimizden, hukukçu dostlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan ve tüm yetkililerden Bölge Adliye Mahkemesi talebimize katkı vermelerini diliyoruz. Yargının yükünün ağır olduğu tartışmasızdır. Yerel Mahkemelerde yetkin ve uzman yargıçlar görev alarak her alanda uzmanlaşma sağlanmalı, ihtiyaç duyulan personel sayısı istenilen düzeye çıkartılmalıdır. Yargılamanın makul bir sürede sonuçlandırılması önemli hususlardandır. Savcılıklar ve Mahkemelerce toplanan tüm deliller hızlı şekilde ve hukuka uygun yöntemlerle toplanmalı ve bu husus mutlaka denetlenmelidir. Ceza soruşturma ve kovuşturmalarının, toplumda baskınlık vasıtası olarak kullanılmasına mutlaka engel olunmalıdır. Bu anlamda, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve yargıç güvencesi büyük önem taşımaktadır. Biz avukatlar savunma mesleği mensubu olarak, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve erkler ayrılığı ilkelerine gönülden inanıyoruz. Hukuk kurallarının her alanda etkin olarak uygulanmasını istiyoruz. Yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil ediyoruz ve savunmanın olmadığı yerde adil yargılama ve adaletin gerçekleşemeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: