Baro başkanından "tartışmalı klip" açıklaması

İZMİR (İHA) - İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, Karadenizli türkücü İsmail Türüt'ün seslendirdiği, Ozan Arif'in sözlerini yazdığı "Plan yapmayın plan" adlı şarkıyla ilgili yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söyledi.

Hrant Dink ve benzeri cinayetlere tepki gösterdiklerini ve zamanında bu cinayetlere karşı açıklamalarda bulunduklarını ifade eden Erdemir, söz konusu şarkıyı dinlediğini, şarkıda geçen şubat ayında öldürülen Hrant Dink cinayetini öven bir unsur görmediğini anlattı. Açıklamalarının birtakım yayın organlarında çarptırıldığını ifade eden Erdemir, "Bizim bir cinayeti olumlamamız mümkün değil. Bir hukuk kurumunun hangi etnik kökene sahip olursa olsun yerli ya da yabancı birine yapılan saldırıyı desteklemesi mümkün değil. Biz bu saldırılara dün de karşı çıktık bugün de karşı çıkacağız. Herhalde bir yerlerden düğmeye basıldı. Fakat bu haberle yayın organı yayıncılık değil tetikçilik yapmış oldu" dedi.

Reklam
Reklam

İsmail Türüt'ün söylediği şarkıda cinayetleri öven bir unsur görmediğini ifade eden İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Anayasamıza göre herkes düşünce ve kanaat özgürlüğüne sahip. Herkes düşüncesini yazıyla, söz ya da resimle açıklayabilir. O yapılan besteyi de bu kapsamda değerlendiriyorum. Şarkıyı siz de okuyun, değerlendirmesini kendiniz yapın. Eğer incelerseniz şarkıda emperyal odakların mazlum milletler coğrafyasına yönelik oyunlarını, planlarını eleştiren açıklamalar olduğunu görürsünüz."