Baro Temsilcisi Karataş'tan Avukatlar Günü Mesajı

Kilis Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Murat Karataş, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, avukatların...

Kilis Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Murat Karataş, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, avukatların bağımsız yargının en önemli öğelerinden biri olduğunu söyledi.

Karataş, bugünkü hukuk sisteminde bağımsız ve tarafsız yargının sağlanamamasının en önemli nedeninin, avukatların bu sistemin dışına itilmeye çalışılması ve avukatlık mesleğinin etkisizleştirilmeye çalışılması olduğunu savunarak, "Demokratik ve çağdaş bir hukuk sisteminde avukatların yer almaması veya etkisiz kılınması düşünülemez. Avukatlar meslekleri gereği toplumun her kesimi ile temas halinde olan, temel hak ve özgürlüklerin korunması, adil yargılanmanın sağlanması için çaba gösteren kişilerdir.

Reklam
Reklam

Dolayısıyla bu noktada avukatlara karşı yapılan hukuksuzluklar, esasen temsil ettikleri kişilere karşı yapılmaktadır. Avukatlar bir temsil makamıdır. Unutulmamalıdır ki, avukatlar adliyelerde ve mahkemelerde kendi şahsi işleri için değil, vatandaşın haklarının korunması adına mücadele etmektedirler. Bu nedenle avukatlık mesleğini icra ederken uğradığımız haksızlıklar, bizlerden çok vekaletini üstlendiğimiz kişileri mağdur etmektedir. Bundan ötürü toplumsal barışın sağlanması, kamu vicdanında adalet duygusunun yerleşmesi ile çağdaş ve demokratik bir hukuk sisteminin hakim olabilmesi için avukatların yargı içindeki işlevlerinin artırılması şarttır. Sık sık gündeme gelen ve bir türlü beklenen yararı gerçekleştiremeyen yargı paketlerinde avukatların etkinliğinin ve yetkilerinin artırılması için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını ümit ediyor, tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: