Baro’dan kitapçık açıklaması

Batman Barosu, 'Batman Barosu Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıpları Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapora yönelik eleştirilerle...

Batman Barosu, 'Batman Barosu Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıpları Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapora yönelik eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.
Batman Baro Başkanı Yusuf Tanrıseven, baro tarafından hazırlanan 'Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıpları Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapora belli çevrelerin yaptığı eleştirilerin, raporu okumama probleminden kaynaklandığını ileri sürdü. Tanrıseven, baro olarak göstermiş oldukları irade ile bölgenin karanlık dönemine ışık tutmaya ve faillerin bulunup hak ettikleri cezayı almalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bu yönlü çaba ve gayretlerine destek olunmasını istedi.
Baro Başkan Yusuf Tanrıseven, bir yıla yakın sürede ortaya konan 2011 Yılı Çalışma Raporu’nun kamuoyu ile paylaşılmasının ardından raporda yer alan birtakım bilgilerin eksik ya da yanlış olduğu yönünde eleştiriler yapıldığına dikkat çekerek, bunun raporu okumama probleminden kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.
Çalışma kitapçığının, Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü, Valilik ve İnsan Hakları Derneği olmak üzere toplam 4 kaynaktan edinilen bilgilerin bir araya getirilmiş hali olduğunu dile getiren Tanrıseven açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Farklı kaynaklardan alınan bilgilerin bir kısmında uyumluluk olduğu gibi çelişkili bilgilerin de azımsanmayacak ölçüde olduğu, mümkün olduğunca çelişkili kısımların da belirtilerek tüm bilgilerin bir arada verilmesine çalışıldığı, bu aşamada doğru veya yanlış tespitine girişilmeden çelişkileri ile birlikte tüm bilgileri bir arada vermenin doğru olacağı düşüncesiyle tablolar oluşturulmuştur.”
Tanrıseven, 2011 yılı çalışma raporunun yayınlanmasındaki amaçlardan birinin de bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması suretiyle, bilgi ve görgü sahiplerinde mevcut olabilecek bilgi ve belgelerin komisyona ulaştırılmasının sağlanması olduğunu vurguladı.
Tanrıseven, “Bu konuda komisyon üyelerimiz gerçeğe ulaşmak için elinden gelen çabayı göstermiş, komisyon başkanı da raporda isimleri geçen kişilerin ailelerine yönelik gerekli açıklamayı yapmıştır. Yönetim kurulu olarak komisyonumuzun çalışmasını daha önce desteklediğimiz gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz