Barolar Birliği'nden Gül'e destek yok

ANKARA (ANKA) – Cumhurabaşkanı adayı Abdullah Gül, Barolar Birliği'nden destek alamadı. Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Gül'ün adaylığıyla ilgili olarak, "Erken genel seçimlere neden olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında yaşanan gerginlik ve krizlerden hiçbir ders çıkarılmadığı görülmektedir" dedi.

AKP'nin desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Gül, sivil toplum örgütlerine ve meslek odalarına düzenlediği destek turu kapsamında bugün Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'la adaylığıyla ilgili görüşen Gül, Özok'tan beklediği desteği alamadı. Görüşme sonrası yapılan açıklamada Gül, "Çok iyi bir görüşme oldu" derken, Özok Gül'ün adaylığıyla ilgili olarak "yaşanan gerginlik ve krizlerden hiçbir ders çıkarılmadığı görülmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özok, "Biz sayın Gül'ün insan olarak kimliğine ve kişiliğine saygı duymaktayız ancak Cumhurbaşkanlığı söz konusu olunca bugüne kadar izlenen politikaları ve kimi referanslarını asla onaylamadığımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

Özok, Gül'ün seçilmesinin kesin olduğunu dile getirdi ve başarılar diledi. Gül'ün Cumhurbaşkanlığı dönemi süresince Cumhuriyetin temel değerlerinin ve hukukun üstünlüğünün korunması, hukuk devletinin geliştirilmesi, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkılması gibi çalışmalarında her zaman Gül'ün yanında olacaklarını söyledi.
Genel seçimlerin demokrasinin eksikliklerini giderme açısından "son derece faydalı" olduğunu belirten Özok, özellikle Başbakan Erdoğan ve AKP yönetiminin seçimin hemen sonrasında verdiği mesajlara dikkat çekti. "Seçim akşamı Başbakan Erdoğan ve seçimin tartışmasız galibi AKP'nin üst düzey yöneticilerinin sergilediği olgun demokratik duruş ülke geleceği için umut ve güven vermiştir" diye konuştu. Özok ayrıca, "Sayın Başbakan, yasal koşulları uygun olsa da bir Başbakan ve siyasi parti başkanının Cumhurbaşkanı adaylığını tercih etmeyebileceğini göstermiştir" dedi.

Reklam
Reklam