Barrichello BAR ile anlaştı

(TurkiyeF1-com) - BAR-Honda takımı yaptığı açıklamada Rubens Barrichello ile 2006 yılı için anlaştıklarını duyurdu. Brezilyalı pilot Britanya takımı ile 2006 için anlaşırken sözleşme ileriki yıllar için opsiyonlu olarak imzalandı. Rubens Barrichello Ferrari takımı işle geçtiğimiz beş yıl boyunca beş takımlar şampiyonluğu yaşamıştı.

Ferrari'nin Felipe Massa ile anlaşmasının ardından Rubens'in BAR-Honda takımına gideceği dedikoduları başlamıştı. Rubens Barrichello anlaşmaya çok mutlu olduğunu belirterek "2006 yılında BAR Takımına katılacağım için çok heyecenlıyım. Ferrari'de ki 6 senem için herkese çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince zaferler kazandım takımımın 5 sene takımlar şampiyonasını kazanmasında rol aldığım için gurur duyuyorum" diyerek Ferrari'ye her şey için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Artık yeni bir sayfa açtığını söyleyen Barricello sırada sürüler şampiyonluğunun geldiğini böyle bir karar alarak motivasyonunun yükseldiğini belirtti. BAR Honda takımını uzun bir süredir takip ettiğini söyleyen Brezilyalı pilot, şampiyonluk kazanması için bütün şartların ve takım ruhunun uygun olduğunu sözlerine ekledi.

Sezon sonuna kadar Ferrari'de yarışmaya devam edeceğini söyleyen Ferrari pilotu elinden geldiğince sezon sonuna kadar gayretinin devam edeceğini söyledi.

Nick FRY (BAR-CEO): "Bu anlaşma hem BAR açısından hem de Rubens açısından bir dönüm noktasıdır. Güçlü ve başarılı bir takım olmamız için bütün şartlar en iyi hale geldi. Artık dünya şampiyonluğu için daha rahat konuşabiliriz. Rubens harika sürüş yeteneklerinin dışında çok da deneyimli bir pilot. Bar Honda takımın bir üst seviyeye geçmesi için bütün özellikleri taşıyor. En kısa zamanda daha agresif bir duruma geçmek istiyoruz. Bunun yanında Ferrari takımına bizlere göstermiş oldukları müsama ve anlayış için çok teşekkür ediyoruz. Umuyoruz bu anlaşma bütün kesimler için iyi olur" diyerek Barricello'nun gelişinden takım olarak çok mutlu olduklarını söyledi .

Reklam
Reklam