Barroso: "Bu haberi duyduğum zaman çok memnun oldum"

BRÜKSEL (İHA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Bosnalı Sırp savaş suçu zanlısı Radovan Karadziç'in yakalandığı için memnun olduğunu söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Doğu Timor Devlet Başkanı ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında, savaş suçu zanlısı Karadziç'in tutuklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Barroso, "Bu haberi duyduğum zaman çok memnun oldum. Adaletin bir kez daha galip geldiğini gösterdiği için bu mükemmel bir haber. İkinci olarak ise Sırbistan yönetiminin uluslararası yargıyla işbirliği yaptığını doğruladığı için de ayrıca güzel bir haber. Üçüncü olarak ise bu olay Sırbistan'a Avrupa kapılarını açmıştır. Şu aşamada sizlere bir sonraki adımın ne olacağını söyleyemem. Bu mesele bugün AB Dışişleri Bakanları ve Olli Rehn tarafından görüşülmeye başlandı. Bu Sırbistan'ın Avrupa'daki geleceği için şüphesiz ki doğru yönde atılmış çok önemli bir adımdır. Sırbistan'ın Eski Yugoslavya İçin Ceza Mahkemesi (ICTY) ile tam işbirliğine ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Reklam
Reklam