Bartholomeos, Trabzon'a geldi

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nda yarın yapılacak ayini...

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nda yarın yapılacak ayini yönetmek için Trabzon'a geldi.
THY'ye ait tarifeli uçakla akşam saatlerinde Trabzon Havalimanı'na inen Bartholomeos’u, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç karşıladı.
Bartholomeos, havalimanı çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarına "İyi akşamlar ve iyi Ramazanlar." dedi. Bartholomeos ve beraberindekiler, daha sonra Maçka Belediyesince verilen yemeğe katıldı. Bartholomeos, yemekten önce yaptığı açıklamada, Sümela Manastırı’na bu sene de gelebilmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Bu mutluluğu hükümete, Maçka Belediye Başkanı ve bütün Karadenizlilere borçlu olduklarını ifade eden Bartholomeos, "Geçen sene çok güzel misafirperver şekilde bizi kabul ettiniz, ağırladınız. En güzel intibalarla ayrıldık geçen seneki ayinimizden sonra. Onun için bu sene de tekrar seve seve geldik Trabzon’a... Başta Maçka Belediye Başkanımız olmak üzere bütün yardımları ve hizmetlerini bizden esirgemeyen yerel yönetim ve özellikle Trabzon Valiliği'ne, bütün ilgili makamlara, Kültür ve Turizmi Bakanlığı'nın buradaki temsilcilerine şükranlarımızı ifade etmek istiyorum." dedi.
"Ayrıca bizi ‘dolunay’ kabul etiğiniz için teşekkür ederiz." diyen Bartholomeos, "Trabzon dolunayla aydınlanmış oldu. Ve fevkalâde misafirperver bir şekilde bizi bu akşam da kabul etmiş oldu. Hepinize teşekkür ederiz ve bütün Karadenizlilere de hayır dualar eyleriz." şeklinde konuştu.
Basına kapalı yenilen yemeğin ardından Bartholomeos ve beraberindekiler, ardından konaklamak için Maçka ilçesine gitti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz