Bartholomeos, Trabzon’daki Ayasofya Müzesi’nin Müze Olarak Kalmasından Yana

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından bir süre önce gündeme getirilen...

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından bir süre önce gündeme getirilen Trabzon’daki Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması çalışmalarını değerlendirdi.

Bartholomeos, bunun bir ihtiyaçtan kaynaklanmadığını belirterek “Siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bütün ibadethanelere saygılıyız ama burasının müze olarak kalmasından yanayız” dedi.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’i ziyareti sırasında basın mensuplarının Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos “Oradaki mahalle muhtarının söylediğine göre burada yeni bir camiye ihtiyaç yok. Mevcut camilerde doluluk oranı fazla değil. Biz bunun ihtiyaç değil siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bütün ibadethanelere saygılıyız ama burasının müze olarak kalmasından yanayız. Böyle kalması hem müslümanlar için hem de diğer inançtakiler için daha faydalı olur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: