Bartın Kuyumcular Derneği Başkanı Yurtbay:

Bartın Kuyumcular Derneği Başkanı Ünal Yurtbay, vatandaşların bankalarda altın hesabı açtırmadan önce kuyumcularda doğru değer tespiti yaptırmalarını istedi.

Bartın Kuyumcular Derneği Başkanı Ünal Yurtbay, vatandaşların bankalarda altın hesabı açtırmadan önce kuyumcularda doğru değer tespiti yaptırmalarını istedi.

Yurtbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda bankaların, altın hesabı açtıklarını ancak vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini ve zarara uğratıldığını öne sürdü.

Dernek olarak vatandaşları uyarmak istediklerini ifade eden Yurtbay, şöyle konuştu:

"Herkesin kendi işini yapması gerektiğini söylüyoruz. İnsanlarımıza bankalarda yanlış bilgiler veriyorlar. Vatandaşlarımız, bankalara vereceği altınların tutarını ilk olarak kuyumcularda hesaplatsınlar. Daha sonra bankalara gitsinler. Çünkü burada yanlış bilgilendirme, olduğuna inanıyoruz. Örneğin, bir vatandaşımız bankaya gittiğinde elinde 100 gram altını varsa karşılığında 90,5 gram külçe altın hesabı açılıyor. Vatandaş 1 yıl sonra bankaya gittiğinde, altınını alamıyor parasını veriyorlar ve bu parayla 90 gram altın alamıyor. Yani 100 gram altın yatıran bir kişi yılda 10 gramın da altında zarar etmiş oluyor. Vatandaşlarımız, bankalarda altın hesabı açtırmadan önce, kuyumcularda doğru değer tespiti yaptırsın."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz