Bartın Şehit Aileleri Derneği Terörü Lanetledi

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından düzenlenen karakol saldırısını...

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından düzenlenen karakol saldırısını kınadı.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği öncülüğünde, Hakkari’nin Çukurca Karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine teröristler tarafından yapılan saldırıcı sonucunda şehit olan 6 asker ve 2 köy korucusu için terör örgütüne tepkilerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasına, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Türk-Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, şehit aileri ve vatandaşlar katıldı.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, terör örgütünün ne Ramazan ayı ne bayram günü dinlemediğini belirterek şöyle konuştu: “Ne yazık ki, terör ne ramazan dinliyor ne bayram. Eli kanlı katiller, yardımlaşma ve kardeşliğin en üst seviyede yaşandığı mübarek ramazan ayında maalesef huzurumuzu bozmaya, kardeşlik duygularımızı zedelemeye yönelik, hain emellerini gerçekleştirmek için canavarca saldırmaya ve kan dökmeye devam ediyor. Yüce Türk milleti hain terör odaklarının bu oyunları karşısında sarsılmaz bir inançla ve kardeşlik bağlarına sımsıkı tutunarak her zamankinden daha güçlü olarak duracaktır. Bu hainlerin dini İslam olan Kürt kardeşlerimizi hiçbir şekilde temsil edemeyeceği ramazan ayında yapmış oldukları saldırılar ile bir kez daha tescillenmiştir. Bu alçak saldırıları hiçbir din ve vicdan kabul edemez."

Reklam
Reklam

Milletçe bu günlerde zor bir sınavdan geçtiğimizi anlatan Gencel, şunları söyledi: "Ümit ediyoruz ki bu sınavda kardeşlik ve aklıselim galip gelecektir. Yirmi gündür Şemdinli'de sahneye koymaya çalıştıkları oyunda başarılı olamayan eli kanlı teröristler, çareyi iftar vakti karakollarımıza saldırmakta bulmuştur. Terör örgütü Şemdinli'de halkın arasına girerek saldırılar düzenlemeyi ve sivilleri kalkan yaparak bir çatışma ve kaos yaratmayı hedeflemiş ancak güvenlik kuvvetlerimizin erken ve akılcı müdahalesi ile bu oyunları bertaraf edilmiştir. Hakkari, Çukurca, Geçimli karakoluna yapılan kahpe saldırılarda sekiz vatan evladı toprağa düşmüş ve kaybettiğimiz evlatlarımızın acısı yüce milletimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Bu eli kanlı terör maşaları şunu bilmeliler ki, biz şehadeti şerbet sayar içeriz, ancak onlar bu dünyada kahraman ordumuz karşısında, öbür dünyada ise Allah huzurunda döktükleri kanın hesabını mutlak vereceklerdir. Biz orada şehitlik mertebesine ve gazi olma şerefine erişen kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Bu ve benzer saldırıların bizleri asla yıldırmayacağını dost ve düşmanlarımıza bir kez daha en güçlü şekilde haykırırken, şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazi olan kardeşlerimize acil şifa, şehitlerimizin ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: