Bartın TSO Başkanı Toksöz:

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz, "Dünyada sevgi ve barışın temelini oluşturan Türk okulları sayesinde geleceğimizin parlak

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz, "Dünyada sevgi ve barışın temelini oluşturan Türk okulları sayesinde geleceğimizin parlak olacağını düşünüyorum" dedi.

Toksöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna temasları kapsamında Kiev'de bulunan Türk ve Ukraynalı müteşebbisler tarafından açılan okulu ziyaret ettiklerini söyledi.

Türk okulunda 29 farklı milletin bir çatı altında eğitim aldığını gördüklerini, Türk okullarıyla gurur duyduklarını anlatan Toksöz, şöyle konuştu:

"Türk okulları ülkemizin en güzel şekilde tanıtımını yapıyor. Anadolu insanının el emeği, alın teri ve göz nuru kazançlarıyla yapılan bu güzelim okullar dünya barışına büyük katkı sağlıyor. Bu okullarda bayrağımız dalgalanıyor, İstiklal Marşımız söyletiliyor. Okulun öğrencilerinin yüzde 99'u üniversiteye yerleşmiş. Bu okullardan mezun olacak öğrenciler ülkelerinde yönetici olacak, çeşitli yerlerde görev alacak hatta ticareti yönlendirecek konumlara gelecekler. Bu okullar ülkemizin ticaretinin gelişmesine de ciddi katkı sağlayacaktır. Dünyada sevgi ve barışın temelini oluşturan Türk okulları sayesinde geleceğimizin parlak olacağını düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz