Bartın Ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (BAYTAM) kurulduğu bildirildi.

Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (BAYTAM) kurulduğu bildirildi.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bartın ve komşu illerin tarihinin araştırılması için BAYTAM'ın kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, merkezde Hititler, Bizans İmparatorluğu, ilk Müslüman Türk devletleri, Selçuklu Devleti, Beylikler, Osmanlı dönemi ile milli mücadele ve Cumhuriyet dönemine ait her türlü belge ve bilgilerin tespiti, temini ve değerlendirmesinin yapılacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"BAYTAM, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel toplantılar düzenleyecek. Merkez bünyesinde bir ihtisas kütüphanesi ve arşiv oluşturulacak. Bu arşiv ve kütüphaneye özel ve kamu kuruluşu ile şahıslarda bulunan yazma ve matbu eserlerin de bağış, satın alma ve kopyalama suretiyle akışını sağlanacak. BAYTAM'da üniversitelerde yapılacak tezler ve diğer bilimsel araştırmalardan, merkezin amacına uygun olanların yayınlanması sağlanacak. Merkezin, ilimiz ve bölgemiz tarihine ışık tutacağına inanıyoruz."

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: