Bartın Yaşlı Nüfusa Sahip

Türk Geriatri Vakfı, Bartın Sağlık Müdürlüğü ve Geriatri ve Gerontoloji Derneği tarafından Bartın'da eğitim düzenlendi.

Türk Geriatri Vakfı, Bartın Sağlık Müdürlüğü ve Geriatri ve Gerontoloji Derneği tarafından Bartın'da eğitim düzenlendi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Bartın Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Sakatlar Derneği Bartın Şubesi, Türk Sanat Müziği Korosu, Aktıp Tıp Merkezi ve Yaşam Tıp Merkezinin sosyal ve kurumsal işbirliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 75. Yıl Huzurevi sakinleri ile akşam yemeği ve Türk sanat müziği konseri yapıldı. Konserde huzurevi sakinleri işbirliği yapan kurumlar ve amirleri ile Türk Geriatri Vakfı ve Geriatri ve Gerontoloji Derneği hocaları da katıldı. Bartın Sağlık Müdürlüğü Duh Sağlığı Şube Müdürü Psikolog Ayşin Akdağ tarafından yapılan konuşmada geriatrinin önemine değinildi. Akdağ, "Yaşlanma ve yaşlılık dünyada ve ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biridir. Yaşlanmaya bağlı artan sağlık sorunlarının önlenmesi ve yaşlanmanın yaşlılık döneminin toplum içinde sağlıklı ve aktif geçirilmesi için önlemler almak gerekmektedir. Ülkemizde yaşlılık oranı yüzde 7 iken Bartın nüfusu özellikli bir yapı göstererek yüzde 11,6 ile ileri yaşlı nüfus özelliği göstermektedir. Ülkemizde ileri yaştaki ilk 10 ilden biri Bartın'dır. Bu nedenle acil önlemler alınması gerekmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Bartın'da sağlık sorunlarını önlemek üzere Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi Sorumlusu Yeşim Tutumlu tarafından Bartın Sağlık Müdürlüğü, Türk Geriatri Vakfı, Geriatri ve Gerontoloji derneği işbirliği ile planlanan "aile sağlığı personellerine yönelik geriatri eğitimi" belediye sosyal tesislerinde gerçekleşti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: