Bartın'da Çiftçi Eğitimleri

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, çiftçilere yönelik eğitimler düzenleyeceği bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, çiftçilere yönelik eğitimler düzenleyeceği bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, il genelindeki 260 köyde tüm çiftçi aileleri ve yatırımcılarla toplantı, kurs, tarla günü gibi etkinlikler gerçekleştireceklerini belirtti.

Köy ziyaretlerinde ilk olarak, sektörel manada güçlü ve zayıf yönleri ve eğitim desteğine ihtiyaç duyulan konu başlıklarını belirleyeceklerini, ardından bilgilendirici eğitim faaliyetlerini uygulamaya koyacaklarını vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Yanlış uygulamaları yok ederek, yerlerini doğru teknik ve bilgilerle doldurmaya yönelik çalışmalarımızla, ilimizin her köşesinde eğitim destekli bir tarımsal üretim hamlesi gerçekleştireceğiz. Çiftçi eğitimlerinin, sektörümüzün geleceğini belirleyen çok güçlü bir argüman olduğunu biliyor ve benimsiyoruz. Bugün artık bilgi ve teknoloji çok önemli bir bileşen olarak sektörümüzün tohum, fide, fidan, ilaç, gübre gibi klasik girdileri arasındaki yerini almıştır.

Kurumsal olarak temel hedefimiz, paydaş kuruluşlarımızı da yanımıza alarak, çiftçi ve yatırımcılarımıza hizmetin daha iyisini sunmaktır. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Bartın bugün gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün bir çok alt kolunda örnek yatırımlara ev sahipliği yapabiliyorsa, bunu bakanlığımızca sağlanan destekler ile teşkilatımızın tüm mensuplarının özverili çalışmalarına, çiftçi ve yatırımcılarımızla kurulan olumlu temaslara borçlu olduğumuzun altını çizmek isteriz. '260 Köyde 260 eğitim' ve "Her köyde eğitim-üretim" sloganıyla dere tepe, dağ bayır, gece gündüz demeden yollara koyulacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: