Bartın'da Çilek Festivali

Bartın'da 30'uncusu düzenlenen Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Bartın'da 30'uncusu düzenlenen Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Festivali başlatan kortej yürüyüşüne; Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali'ni uluslararası bir boyuta taşımak istediklerini, diğer ülkelerin de katılımı ile birlik beraberlik içerinde olunacağını belirtti. Akın, "Bartın Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali kortej yürüyüşü için toplanmış bulunmaktayız. Valilik ve Bartın Belediyesi'nin sponsorların desteğiyle ortaklaşa yaptığı ve 6 ay önceden hazırlıklarına başladığımız festivalimiz 3 Haziran 2012 gecesi son bulacaktır. Festivalimiz boyunca sanat, kültür ve eğlence aktiviteleri olacaktır. Festivalimiz artık sadece Bartın'a özgü değildir. Bu organizasyonu uluslararası bir festival haline getiriyoruz. Dış ülkelerden Kazakistan, Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerimiz de festivalde etkinliklerini sunacaklardır. Bunun ülkeler arasındaki birlik ve beraberliği artıracağını düşünüyorum. Bartın'ın güzelliklerini de en iyi şekilde tanıtacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Bulgaristan'dan gelen halk oyunları ekibinden Engül Velieva ise, "Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelme sebebimiz Bartın'da düzenlenen Çilek Festivali'ne katılarak burada Bulgaristan halk oyunlarını tanıtmaktır. Bartın'a ilk defa geldik. Burada çok ilginç oyunlar gördük. Bizleri Türkiye'ye davet ettikleri çok sevindik" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile Bulgaristan ve Kazakistan'dan gelen gruplar halk oyunları gösterisi sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: