Bartın'da işçilerden ikisi öldü

BARTIN (İHA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesi'ne bağlı 2 numaralı maden ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre toprak altında kalan işçilerden 2'si hayatını kaybetti. 185 metre derinlikte mahsur kalan 4 işçinin sağ olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, saat 20.30 sıralarında 9 kişinin yerin 185 metre altında çalıştığı maden ocağında, 145 metre derinlikte işçilerin tavanın çökmemesi için yerleştirdikleri tahta kolonların kayması nedeniyle göçük meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre toprak altında kalan işçilerden 2'si hayatını kaybetti. Mahsur kalan 4 işçiye telefonla ulaşıldığı ve durumlarının iyi olduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Göçük altında kalan işçilerden 5'inin isimleri ise tespit edildi. İsimleri belirlenen işçiler şunlar: "Yılmaz Mert, Kadir Karakaş, Mehmet Öztamur, Seyit Öncür, İsmail Demirci."

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler olay yerine hareket etti. Bartın Valisi Ali Güngör'ün de olay yerinde olduğu ve kurtarma çalışmalarının TTK ve Bartın Valiliği'ne bağlı 80 kişilik kurtarma ekibi tarafından sürdürüldüğü kaydedildi. Olayın ardından göçük altından çıkarılan 3 işçinin tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi.

Bu arada, 2 numaralı ocakta 2 ay önce yangın çıktığı ve kolonların bu yüzden zarar görmüş olabileceği iddia edildi.