Bartın'da SBS birincileri FEM Dershanesi'nden

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği 2011 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. İlköğretim 8. sınıf...

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği 2011 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı sonucunda Bartın birincileri yine FEM Dershanesi'nden çıktı. SBS, Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) sonuçlarına göre Bartın’da ilk 10'a giren öğrencilerden 8'ini FEM Dershanesi, öğrencileri oluşturdu.
SBS, OYP sonuçlarına göre Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve FEM Dershanesi öğrencisi Elif Orhun 490 puan alarak il birincisi oldu. Olcay Eren Afşar 489 puanla ikinci, Ahmet Özkan İncebacak 487 puanla üçüncü, Rabia Bakaç 487 puanla dördüncü, Aykan Akdağ ise 485 puan alarak Bartın beşincisi oldu.
Sıralamada ilk 10’da 8 öğrencisi olan dershanenin öğrencilerinden Zeynep Asude Kuloğlu 483 puanla sekizinci, Yasemin Çelik dokuzuncu 482,5 puanla dokuzuncu, Samet Kayış 482,1 puanla onuncu oldu.
Dershanenin SBS’den sorumlu Müdür Yardımcısı Nuri Demir, elde edilen başarıda öğrenci, okul, aile ve dershanenin sistemli ve uyumlu çalışmasının etkili olduğunu belirtti.
Bartın'da ilk 10'da yer alan öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik eden Demir, bu başarıyı Bartın halkına hediye ettiklerini söyledi.
Sonuçların kendilerini mahcup etmediğini dile getiren Demir, elde edilen başarının gururunu veliler, öğretmen ve öğrencilerle yaşadıklarını ifade etti.
Başarısında emeği geçen önce ailesine, okul ve dershane öğretmenlerine teşekkür eden SBS Bartın birincisi Elif Orhun ise ileride Genetik Mühendisliği veya Moleküler Biyoloji bölümlerinde okumak istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz