Bartın'da Taş Fırın Hizmete Açıldı

Bartın Belediyesi'nce yaptırılan Kemerköprü Mahallesi'ndeki taş fırın hizmete açıldı.

Bartın Belediyesi'nce yaptırılan Kemerköprü Mahallesi'ndeki taş fırın hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, açılışta yaptığı konuşmada Orduyeri'nden sonra Kemerköprü Mahallesi'nde de bir taş fırını daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Geleneğin yaşaması için vatandaşların talepleri doğrultusunda mahallerle ihtiyaç duyulan noktalara taş fırın yaptıklarını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Hanımlar yıllar önce olduğu gibi bayramlarda, özel günlerde veya ihtiyaç duydukları zamanda bir araya gelip imece usulü hazırlayacakları baklava, börek, çöven ekmeği gibi yöresel tatlarımızı pişirecekler. Bu sayede geleneksel taş fırınımızdan çıkan yiyeceklerin eşsiz lezzetini yeniden tatma imkanı bulacağız. Bu çalışmalarımızla toplumda birlik, beraberlik, yardımlaşma dayanışma gibi duyguları da pekiştiren bu geleneğimizi eski günlerde olduğu gibi kent genelinde sürdürmek istiyoruz. Bu yeni fırınımızın Kemerköprü Mahallesi'nde yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"

Reklam
Reklam

Akın, açılışını yaptığı fırında ekmek pişirerek vatandaşlara ikram etti.

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: