Bartınlılar Peygamber Sevgisi Için Yarıştı

Bartın’da binlerce kişi Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatından sınav oldu. Basıldığı günden beri iki milyondan fazla...

Bartın’da binlerce kişi Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatından sınav oldu. Basıldığı günden beri iki milyondan fazla okura ulaşan, 30 farklı dile çevrilen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Sonsuz Nur -2 isimli eserinde yer alan konuları içeren sınava binlerce Bartınlı katıldı.

Tüm Çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Derneği (TÜMÇED) tarafından organize edilen ve 100 sorunun yer aldığı ‘Bartın O’nu (sav) Okuyor’ sınavı; FEM Dershanesi, Özel Gülpembe Koleji, Endüstri Meslek Lisesi, Bartın Anadolu Lisesi olmak üzere 5 merkezde tek oturum şeklinde gerçekleştirildi. Yaşlısından gencine, iş adamından ev hanımına, öğretmeninden öğrencisine ve her meslekten insanın sınav giriş kartlarıyla katıldıkları sınavda heyecanlı oldukları gözlendi. Sınava kayıt yaptıramayanlar da 1,5 saat okulların bahçesinde heyecanla yakınlarını bekledi.

Reklam
Reklam

Her şeyden önce sınav vesilesiyle insanların Efendimizin hayatını okumalarını çok önemsediğini ifade eden emekli Eşref Taşçı sınava girmeden yaptığı açıklamada, “Sınavdan ziyade Efendimizin hayatını anlatan kitabın okunmuş olması benim için daha önemli. Halkımızın sınava bu denli yoğun bir şekilde teveccüh göstermesi de çok önemli. Gurur duyulacak bir organizasyon olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Sınavı kazanamasa bile kitabı okuduğuna memnun olduğunu dile getiren Nuray Arslan ise, “Bu sınava katıldığıma çok memnunum. Peygamber Efendimizin hayatını birkaç kitapta okumuştum ama bu kitaptan çok etkilendim, çünkü her şeyiyle tamamen Efendimizi tanımaya yönelik bir kitap. Tek kelimeyle memnunum” şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz’in (sav) sünnetlerini kendi hayatlarında daha çok yaşamaya başladıklarını belirten sınava giren Gülten Yılmaz isimli ev hanımı da, “Adını Efendiler Efendisinden (sav) O’nun davet ettiği nurlu ufuktan alan bir eser olan Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Sonsuz Nur-2 kitabını okuyunca Efendimizin sünnetlerini ailecek daha çok yaşamaya başladık ve okuduğum bu kitaptan etkilendim. Efendimizin adının zihinlere yerleştirilmesi ve O’nun tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacak bu sınavı düzenleyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

ÖDÜLLER GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE VERİLECEK

Peygamber Efendimizi (sav) tanıma sınavında dereceye girenler 30 Nisan Salı günü düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. Sınavda dereceye giren yarışmacılara umre, ipad2, Cumhuriyet altını ve alışveriş hediye çekleri gibi çeşitli ödüller verilecek. Reha Yeprem ve Taha’nın şiir, ilahi ve sunumlarıyla Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonunda görkemli bir şekilde geçmesi beklenen ödül törenine ise yaklaşık 4 bin kişinin katılması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: