Barzani: "Kürtler büyük tehdit altında"

Kuzey Irak bölgesel yönetimi başkanı Neçirvan Barzani, Kürtlerin büyük bir tehdit altında olduğunu savunarak, "Kürtlerden nefret eden çevreler, Kürtlerin ulusal haklarını elde etmesini engellemeye çalışıyor. Bu nedenle halkımız bu tür tehlikelere karşı dikkatli olması gerekir" dedi.

Bölgede yayın yapan Gilavish adlı yerel bir derginin 11. kuruluş yıldönümü nedeniyle Süleymaniye'de düzenlenen Kültür Festivali'nde konuşan Neçirvan Barzani, burada yaptığı konuşmada, çevre ülkelerden baskı gördüklerini ima ederek, halkın bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Kuzey Irak'ın büyük bir tehdit altında olduğunu savunan Barzani, Kürtlerden nefret eden çevrelerin Kürtlerin ulusal haklarını elde etmesini engellemeye çalıştığını iddia ederek, Kürt halkını bu tür tehlikelere karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu konuda bölgede yaşayan Kürt aydın, yazar ve sanatçılara büyük görevler düştüğünü belirten Barzani, medyanın halk üzerindeki etkisine değinerek, yayın kuruluşlarının halka kendi değerlerini iyi anlatması gerektiğini söyledi.

İHA