Barzani: Referandum ertelenmesin

SELAHADİN(ANKA)-Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak Anayasası'nın Kerkük ile ilgili 140.maddesinin zamanında ve eksiksiz uygulanması gerektiğini belirterek 140.maddenin değiştirilmesi ya da uygulanmasının ertelenmesini "kesinlikle" kabul etmeyeceklerini söyledi.

KYB sitesine göre, Barzani bu açıklamayı, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Kerkük İl ve İlçe teşkilatları sorumlularıyla düzenlediği toplantıda yaptı.

Kerkük kentinin, Kürtler, Araplar, Türkmenler ve Hıristiyanlar arasında kardeşlik ilişkilerinin egemen olduğu örnek bir kent olması gerektiğini kaydeden Barzani, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Kentte yaşayan farklı gruplar arasında ayırım yapmadan hepsine eşit yaklaşılmalıdır. Haklarına saygı gösterilmeli, sorunlarının çözümüne yardımcı olmalıyız. Kent yönetiminde tüm gruplar eşit bir şekilde yer almalıdır." Mesut Barzani, "140.madde belirlenen tarihte ve eksiksiz uygulanmalıdır. Bu maddenin değiştirilmesi ya da uygulanmasının ertelenmesini kesinlikle kabul etmeyiz" dedi.