Barzanî: Sorunlar Silahlı Eylemlerle Çözülmez

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Başkanı Mesud Barzanî, bir kez daha terör örgütü PKK’ya çağrıda...

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Başkanı Mesud Barzanî, bir kez daha terör örgütü PKK’ya çağrıda bulundu. Barzanî, "Bu sorun sadece siyasi yollarla çözülür. Bu sorun silah ve silahlı eylemlerle çözülmez." dedi.

Kuzey Irak merkez Kürtçe yayın yapan internet sitelerindeki haberlere göre Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Başkanı Mesud Barzani’nin Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için mücadelesini sürdürdüğü belirtildi. "Türkiye sorunları barışçıl yöntemlerle çözmeye hazırdır." diyen Barzanî, bölge yönetimi olarak bu sorunun çözümü için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. Bazanî, "Biz çok mücadele verdik, bunu sürdüreceğiz, barışçıl bir şekilde çözülmesi için. Maalesef bazen saldırılar oluyor, bu sorunun çözümünü zorlaştırıyor. Bu şu anlama geliyor sorun savaşla çözülmez. Çözüm için barışçıl yollara dönülmeli." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: