Barzani’den PKK’ya: İhanetinize Seyirci Kalmayacağım

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin, terör örgütünün Suriye’deki sorumlusu Salih Muslim’i sert bir...

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin, terör örgütünün Suriye’deki sorumlusu Salih Muslim’i sert bir şekilde uyardığı iddia edildi.

Baas Rejimi’nin desteğiyle Suriye’nin Kürt bölgesine yerleşen terör örgütü PKK’nın başına, Esed’in affederek cezaevinden tahliye ettiği Salih Muslim getirilmişti. Suriye'deki PKK uzantısı olarak nitelenen Demokratik Birlik Partisi (PYD) adıyla hareket eden terör örgütünün, Kürtlere baskı yapması üzerine Barzani harekete geçti. Barzani’nin iki gün önce Kuzey Irak’a çağırdığı Muslim’i uyardığı ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

Nasname.com isimli internet sitesi, terör örgütüne yakın internet sitelerinin aksine, Barzani’nin Muslim’i Kürt lider olarak değil, Esed işbirlikçisi ve piyon olarak kabul edip görüştüğünü öne sürdü. Nasname.com'da yer alan haber şöyle: “Evet, amaç ve niyet ne olursa olsun Başkan Berzani’nin, Salih Müslim gibi karanlıktan beslenen insanlarla görüşmesi ve bu görüşmelerin, birilerine aklama fırsatçılığı yaratması doğru değildi. Görüşmeye dair aldığımız bilgiler, ‘Başkan Barzani’nin net ve sert bir tavır aldığı, Salih Muslim’in ihanetlerine artık seyirci kalınmayacağını, Güney Batı Kürdistan’da (Suriye) PYD tarafından estirilen teröre son verilmesi ültimatomunun verildiğini' gösteriyor. Bu tür görüşmelerde söylenenlerin olduğu gibi basına yansıması olanaklı olmuyor genellikle. Buna rağmen basına yansıyan kısmıyla da olsa, görüşmenin bir uyarı, had bildirme ve Kürt davası önünde engel olmaktan çıkarma girişimi olduğu rahatça anlaşılıyor. PKK basınının yansıtmaya çalıştığı gibi Salih Muslim 'bir Kürd lider' sıfatıyla değil, Esed işbirlikçisi ve ihanetten dönmesi gereken bir Kürd piyon olarak bu görüşmede yer almış.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: