Barzani'nin temsilcisi Zebari, Ankara'da

ANKARA (İHA) - Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hoşvar Zebari, Türkiye ile son derece dostane ve yakın ilişkiler kurmak amacında olduklarını belirterek, "Durumun kontrolden çıkacağını sanmıyorum" dedi.

IKDP Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hoşvar Zebari, Kuzey Irak'taki son durum hakkında Türk yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına bir açıklama yapan Zebari, çok farklı konuları tartışmayı planladıklarını söyledi. Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkililerle görüşmeler yapacaklarını anlatan Zebari, "Türkiye'yi son derece önemli bir ülke olarak değerlendiriyoruz. Türkiye bizim koalisyon konumuzu da ilgilendiriyor. Bölgedeki son gelişmeleri ve Irak'taki durumu değerlendireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının son derece güzel ve dostane ilişkiler kurabilmek olduğunu vurgulayan IKDP temsilcisi Zebari, "Son 10 yıla batığımızda Türkiye ile yakın ilişkiler bulunduğunu görüyoruz. Bu ilişkilerin öyle devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

"Bu ziyaretinizde Türkiye'ye siyasi tepkiniz ne olacak?" şeklindeki bir soruya, IKDP Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hoşvar Zebari, "Durumun kontrolden çıkacağını hiçbir şekilde düşünmüyoruz. Bizler her zaman Türkiye'nin ulusal güvenlik konusundaki endişelerine saygı duyuyoruz. Bunları biliyoruz. Daha önce de söylediğim gibi bizim konumuz bütünleşik bir Irak olması" yanıtını verdi. Zebari, "Bölgede Türk askerleri var mı?" sorusu üzerine ise "Evet, bazı askerler var" dedi.