Baş: "aosb Adana’nın Kurtarıcısı Olacak"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, başta işsizlik olmak üzere birçok...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, başta işsizlik olmak üzere birçok sorunun çözüldüğü yerin Adana Organize Sanayi Bölgesi’nden geçeceğini söyledi.

Baş, yaptığı açıklamada, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nin 225 hektar olan mevcut alanına ilave olarak 365 hektar arazi ile üyelerinin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirmek sureti ile yatırımcı ilgisinin yükseltmeye çalışıldığını söyleyerek, "Yatırımcılarımız bir an önce buraya gelmelidir" dedi.

Elektrik, su ve havagazı tüketimlerinin her yıl arttığını, bunun da yatırımın ve üretimin arttığının delili olduğunu kaydeden Baş, "Adana-Ceyhan D-400 Karayolu üzerinde, Misis’in kuzeyinde tarıma elverişli olmayan alan üzerine 1984 yılında temeli atılarak kurulmuş, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biridir. Bölgeye ulaşım karayolu, demiryolu ve havayolu ile sağlanmaktadır. AOSB Adana havalimanına 28 kilometre, Mersin Limanına 98 kilometre, İskenderun Limanına 80 kilometre, Yumurtalık Limanına 40 kilometre uzaklıktadır. Bölgenin güneyinden D-400 Devlet Karayolu ve TCDD demiryolu, kuzeyinden TEM Otoyolu geçmektedir. Altyapısını tamamlamış, üretim kalitesiyle, ihracatıyla ülke kalkınmasına ve toplumun refah düzeyinin artmasına önemli katkılar sağlayan, AB standartlarında bir organize sanayi bölgesi olmayı hedefleyen AOSB Yönetiminin, 20 bin hektarlık tek parçada üretim yapan Türkiye’nin en büyük OSB oluşturma hedefi bulunmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’deki 264 OSB içinde ilk 10’da olan Adana Organize Sanayi Bölgesinde 365 hektarlık ikinci alanın 1 yıl önce tahsis edilmesine başlanıldığını belirten Baş, ikinci alanının yüzde 80 oranında tahsisinin gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğunu ve bu alanın genişletilmesi için sürekli kamulaştırmaların yapılması gerektiğini bildirdi. Baş, "Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde şuan 288 firma üretim yapıyor. 24 firma inşaat aşamasında olup 63 firma da proje aşamasındadır. Her yıl yüzde 25 büyüyen AOSB işsizliğin de çözümünü gerçekleştirecektir. Teşvik sistemindeki olumsuzluğa rağmen yerli ve yabancı yatırımcı Adana OSB’yi tercih etmektedir. Dünyanın en büyük firmalarından arsa alanlar var. OSB yakın bir tarihte Adana’nın kurtarıcısı olacaktır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: