Baş dönmesinin ciddiye alınması gereken bir durum olduğunu kaydeden uzmanlar, bunun iç kulaktaki bir tümöral hastalığın belirtisi olabileceği uyarısında bulundu.
Doruk Sağlık Grubu doktorlarından Muhammet Özlü, baş ağrılarının ve baş dönmelerinin önemsiz görülmemesi gerektiğini kaydetti. Baş dönmesinin her hastada farklı görülebileceğini belirten Dr. Özlü, "Baş dönmesinde hastalıkların şikayetleri farklılaşabiliyor. Kimi hastalar 'her taraf dönüyor', kimi hasta 'yer ayağımdan kayıyor' derken, kimisi de 'gözlerim kararıyor' gibi şikayetlerle bize geliyorlar. Kulak hastalıklarına bağlı olarak hastalardan bize gelen şikayetler ağırlıklı olarak kusma ve bulantı olmakla beraber, bazı hastalarımız kulak çınlaması ve gözlerindeki anormal hareketliliklerin olduğunu da söylüyor. Baş dönmesi en çok iç kulaktaki denge kristallerinin yer değiştirmesi ve iç kulaktaki sıvıların basınç artışlarından kaynaklanır. Denge kristallerinin yer değiştirmesine bağlı baş dönmesine pozisyonel baş dönmesi diyoruz. Belirli pozisyonlar ile meydana gelir. İç kulak sıvı basınç değişmelerine bağlı baş dönmelerinde genellikle anlama ve yüksek seslerden rahatsız olma durumu meydana gelir. Tedavisi diyet ve tıbbi tedavidir. Bunların dışında baş dönmesine iç kulak tümörleri, üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı kulak tutulumu akut ve kronik orta kulak iltihabının iç kulağa yayılımı sebep olabilir." dedi.
Baş dönmesinin bir hastalık olmadığını belirten Dr. Özlü, başka hastalıkların belirtisi olabileceği için zamanında ve gerekli müdahalenin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz