Baş, terör konusunda CHP'yi suçladı

ANKARA (ANKA)- BTP Genel Başkanı Haydar Baş, "terör gündemiyle" TBMM'yi acilen toplantıya çağırmayan AKP hükümeti kadar, vekil sayısının yeterli olmasına rağmen bu çağrıyı yapmayan CHP'nin de vebal altında olduğunu belirtti.

Baş, "Türk milletinin başına sarılan terör belasını, hem milli ve siyasi inisiyatifiyle, Sosyal Devlet projeleriyle kökünden halledecek tek parti BTP"dir" dedi. Baş, yaptığı yazılı açıklamayla, İktidar partisi AKP ile muhalefet partisi CHP'yi terör olaylarına duyarsız kalmakla ve TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmamakla suçladı. "Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölgemizi işgal eden güçlerin Türkiye üzerindeki hesaplarını Ankara'da bilmeyen yok" diyen Haydar Baş, Meclis'in terör olaylarına karşı duyarsız kalamayacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Baş açıklamasına şöyle devam etti: "AKP teröre ve onu besleyen BOP'a karşı doğal olarak ayak sürüyor. Çünkü BOP'un eş başkanlığı ve ABD'nin stratejik ortaklığını yürütüyorlar. Geçen dönem Apo dosyasını sümenaltı eden MHP'yi sandığa gömdüğü gibi, milletimiz AKP'yi sandığa gömmeğe hazırlanıyor. Ancak, sadece AKP'yi değil, CHP'yi de sandığa gömmelidir."