Başak Traktör Bayileri Tanışma Toplantısında Bir Araya Geldi

Başak Traktör bayileri ve yöneticileri, İstanbul Pendik Green Park Hotel’de düzenlenen tanışma toplantısı ve iftar...

Başak Traktör bayileri ve yöneticileri, İstanbul Pendik Green Park Hotel’de düzenlenen tanışma toplantısı ve iftar yemeğinde bir araya geldi. Green Park bahçesinde sergilenen Başak Traktör ürünleri, bayilerin yanı sıra otel müşterilerinin de ilgisini çekti.

Toplantıdaki konuşmasında temeli 1904 yılında bir dokuma tezgahıyla atılan Sanko Holding’e ilişkin bilgi veren Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu, "Sanko bünyesine katılan ve 1914 yılında kurulan Başak Traktör de asırlık bir firmadır. Asırlık iki kuruluş sinerji oluşturacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sektöre yabancı olmadıklarını ve yıllardır başarıyla üretim yaptıkları iş makinaları dolayısıyla makina sektörünün içerisinde olduklarını kaydeden Konukoğlu, "Gaziantep’te 42 bin metrekare kapalı alanda kurduğumuz ultra modern tesislerimizde MST markası ile ürettiğimiz bekolderler, yurt içinde ve yurt dışında tercih edilen ve pazar payı hızla artan iş makinası haline gelmiştir. Yine Gaziantep tesislerimizde Türkiye’deki ilk ve tek teleskopik forklifti üreterek, önemli bir başarıya imza atıyoruz" dedi.

Sanko olarak bulundukları sektörlerde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı hedeflediklerini belirten Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Bu anlayışla Başak Traktör’ün de aynı adı gibi tarlalarda bahçelerde başaklar açarak Türkiye’de ilk sıralarda yer almasını öncelikli hedef olarak belirlediğimizi bilmenizi istiyorum. Ar-Ge çalışmalarıyla adeta kaynaştığınız mevcut ürünleri geliştireceğimiz gibi, yeni ürünleri sizler aracılığıyla Türk çiftçisinin hizmetine sunacağız. Geçmişte Türkiye’de tarımda makinalaşmanın lokomotifliğini üstlenen Başak Traktör, yaklaşık bir asırdan beri olduğu gibi Türk çiftçisinin yanında olmaya devam edecektir."

Reklam
Reklam

"ÇALIŞACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ VE ÜRETECEĞİZ"

"Kadromuz, yani sizler, deneyimimiz, iddiamız ve gücümüz var" diyen Konukoğlu, "Sanayileşmenin sembolü haline gelen Sanko isminin vereceği güvenle hedeflerimize ulaşacağımızdan hiç şüphemiz yok. Bir asrı aşan geçmişimiz, geçmişi bir asra dayanan Başak Traktör’ü hedeflediğimiz noktaya taşıyacaktır. Kendimize, size ve ürünümüze güveniyoruz. Sizlerin de güveniyle başarıya ulaşmak hiç de zor olmayacaktır. Çalışacağız, başaracağız ve üreteceğiz. Sizlerden alacağımız destekle Başak Traktör, tarlaların ve bahçelerin başak vermesini, bereketlenmesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

DA-TA Demir Araba-Tahta Araba fabrikası olarak Adapazarı'nda 1914 yılında kurulan Başak Traktör, 1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na bağlı SAZ (Sakarya Alat-ı Ziraiye) unvanıyla Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makinaları ile diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam etti. 1962 yılından itibaren Ford marka traktörlerin ithalatını yapmaya başlayan Başak Traktör, 1968 yılından itibaren Ford ile yapılan işbirliği çerçevesinde Adapazarı'nda yüzde 65 yerli üretim oranıyla imalat başarısını gösterdi. 1976 yılında STEYR firmasıyla yapılan anlaşma kapsamında STEYR markasıyla traktör üretimine başlayan ve 1996 yılından itibaren Başak markası ile traktör üretimine devam eden Başak Traktör, 2012 yılında Sanko Grubu’na katıldı. Sakarya’da bulunan fabrikada 178 bin metrekare alan üzerinde, 35 bin metrekare kapalı alanda üretim yapılıyor. Yıllık üretim kapasitesi 10 bin adet olup, traktörün ana parçaları olan motor, şanzıman ve hidrolik donanım ana parçaları, Başak Traktör fabrikasında işlenip üretiliyor. Başak Traktör, farklı segmentlerdeki 2x4 ve 4x4 çekişli 20 civarında modeli, az yakıt tüketimi sayesinde en ekonomik kullanımı sağlayan, az bakım gerektiren yüzde 100 yerli traktörleriyle çiftçilerin hizmetinde.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz