Başakşehir Belediyesi Kediler İçin Seferber Oldu

Altınşehir’de bir vatandaşın evinde olumsuz şartlarda yaşamaya çalışan 91 kedi, Başakşehir Belediyesi ekiplerince koruma altına...

Altınşehir’de bir vatandaşın evinde olumsuz şartlarda yaşamaya çalışan 91 kedi, Başakşehir Belediyesi ekiplerince koruma altına alındı. Evde 6 ölü kedi bulundu.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine, Altınşehir’de Mukaddes Toker adlı bir vatandaşa ait eve giderek, olumsuz koşullar altında yaşamaya zorlanan 91 tane kediyi kurtardı. Ekipler, evde 6 kediyi de ölü olarak buldu. Kediler daha sonra güvenli bir şekilde, belediyeye ait Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Kedilere güvenli bir şekilde barınma imkanı sağlanan merkezde hayvanlar, veteriner hekimler tarafından tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrollerde kedilerin hepsinde çeşitli enfeksiyonlar tespit edildi. Kedilerden 29’unun ileri derecede hasta olduğu, 62 tanesinin ise yine ciddi hastalık belirtileri taşıdığı tespit edildi. Söz konusu hayvanlardan teşhise yönelik laboratuvar testleri yapmak üzere numuneler de alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: