Başakşehir Belediyesi, Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

Ramazan sevincini ilçeye yaymayı amaçlayan Başakşehir Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan...

Ramazan sevincini ilçeye yaymayı amaçlayan Başakşehir Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayını birbirinden farklı etkinliklerle karşılıyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok ünlü ismin katılacağı ve 3 merkezde düzenlenecek programların ana teması ‘Mekke Resulleri’.

11 ayın sultanı için Kur’an-ı Kerim ziyafetlerinden, söyleşiler, konserler, çocuk etkinlikleri, cami programları ve sokak iftarlarına, eğitimden sağlığa kadar birçok önemli konudaki sohbet programları hazırlandı. Ramazan coşkusunun yaşanacağı etkinlik bölgeleri de Sular Vadisi, Bahçeşehir Göleti ve Kayaşehir olarak ayarlandı.

Reklam
Reklam

Ramazan’ın ilk günü olan 09 Temmuz Salı günü ve gecesi başlayacak etkinlikler, bayrama kadar devam edecek. Ramazan programlarında özel sohbetleriyle İlahiyatçılar ‘Mekke Resulleri’ başlığı altında Başakşehir’e misafir olacak. Dini sohbet programlarıyla sevilen Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu, Mustafa Karataş başta olmak üzere Türkiye genelinden akademisyenler, tarihçiler, hafız, gazelhan ve mevlithanlar Türk-İslam tarihi ile Ramazan ayının mana ve önemini anlatan söyleşileriyle Başakşehirliler’le buluşacak.

Konser programları bu yıl da ünlü sanatçıları ağırlayacak. Ahmet Özhan, Uğur Işılak, Orhan Hakalmaz, Bedirhan Gökçe, Erkan Mutlu, Halil Necipoğlu, Veysel Dalsadı, Dursun Ali Erzincanlı, İbrahim Sadri, Ender Doğan, Sami Özer, Turgay Başyayla, Ömer Karaoğlu, Mustafa Cihat, Zekai Tunca, Yıldırım Bekçi, Eşref Ziya, İncesaz, Göksel Baktagir İstanbul Sazendeleri gibi Türk müziğinin sevilen isimleri ve grupları Ramazan programlarında Başakşehirlilerle buluşacak.

Endonezyalı Grup Debu ve Bosna Hersekli ünlü sanatçı Mesut Kurtiş Başakşehir Ramazan etkinliklerinde yabancı konuklar olarak Başakşehirliler’e farklı bir konser atmosferi yaşatacak.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Haluk Saçaklı, Dr. Ender Saraç gibi alanında uzman eğitmenler Ramazan’da sağlıklı beslenmeden, GDO’lu ürünlere, obeziteden, organik tarıma kadar birçok önemli konuda vatandaşları bilgilendirecek. Başakşehir’de Ramazan’ın manevi havasının yüreklere işleyeceği en önemli programlardan olan Kur’an-ı Kerim tilavetlerine, Mısır, Ürdün, Irak ve Türkiye’den dünyaca ünlü hafızlar katılacak.

Reklam
Reklam

Ramazan etkinliklerinin dikkat çeken programlarından biri de Başakşehir mahallelerinde düzenlenecek olan sokak iftarları olacak. Sokak iftarlarının yapıldığı mahallelerde her gece cami sohbetleri gerçekleşecek. Ramazan şerbetleri ikramının da yer alacağı sohbetlerde vatandaşlar, ünlü hafızların seslerinden Kur’an-ı Kerim ve birbirinden değerli hocaların sohbetlerini dinleyebilecek. Bu sene Başakşehir’deki camilerde ‘Aynı Safta Buluşalım’ başlığı altında 44 cami programı gerçekleşecek.

İftardan hemen sonra başlayacak çocuk etkinliklerinde minikler aileleriyle birlikte Ramazan’ın neşesini doyasıya yaşayacak. Kukla gösterilerinden ödüllü yarışmalara, illüzyon gösterilerinden, çocuk konserlerine, düzenlenecek etkinliklerin en şanslı ziyaretçileri yine çocuklar olacak. Şişme Oyun Parkurları, Şişme Maskotlar ve Maskot Mehter Takımı bu senenin sürprizleri arasında.

Başakşehir Belediyesi’nin yıl içinde devam eden yardım hizmetlerinden olan DESTEKKART, Ramazan’da da ihtiyacı olanların yardımına koşmaya devam edecek. DESTEKKART vasıtasıyla ilçede yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlar istedikleri market ve mağazalarda mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek.

Reklam
Reklam

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçede gerçekleşecek Ramazan programıyla ilgili bilgiler aktardı. Uysal, “Bir yıl boyunca beklediğimiz kutlu misafir vardı ki, ona da bugünlerde kavuşacak olmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Mübarek Ramazan, feyiz dolu havasıyla yine ilçemizi, ülkemizi ve tüm İslam âlemini kuşatacak.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz