Başakşehir Belediyesi’nden Bahçeşehir Sohbetleri

Başakşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Bahçeşehir Sohbetleri’nin ilki Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Mehmet Çelik koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.Gecesinin...

Başakşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Bahçeşehir Sohbetleri’nin ilki Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Mehmet Çelik koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Gecesinin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Planlanan ilk şehir olan Bahçeşehir, güzelliğini ve kalitesini hala koruyor. Bahçeşehir ve Başakşehir ilçemizin vitrin bölgeleridir. Bu 2 bölge arasında kalan Altınşehir'i ise bu iki vitrin bölgemize dönüştürmeye çabalıyoruz." dedi. İlçenin yeni yapılanan bir semt olduğunu kaydeden Uysal, "Bu yeni oluşumu modern ve teknolojik alt yapıya uygun inşa etmek istiyoruz. İlçemizin en önemli problemi olan ulaşım sorunu en geç 2016'da çözümlenmiş olacaktır. Bahçeşehir insanı ve güzelliği ile diğer bölgelerimize örnek oluyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bahçeşehir bölgesinin kuruluşunda bulunan Süzer Holding Onursal Başkanı Mustafa Süzer de burada yaptığı konuşmada bölgeyi yeşillikler içinde bir yer yapmak istediğini kaydetti. Süzer, "Çoğu insan hatta zaman zaman ailem bile bana inanmadı ama bu şehri Bahçeşehir'de kurduk. Rahmetli Başbakan Özal'a bu araziyi gösterdim. Özal, ‘Burada çok güzel bir şehir kurulur.’ dedi. Otoyolun buradan geçiyor olması çok işimizi kolaylaştırdı ama pek çok da zorluklarla karşılaştık. Proje için bana güvenmeyen insanlar sonra dönüp özür diledi." ifadelerini kullandı.

Bir yıl boyunca devam edecek sohbetler, program bittikten sonra kitap haline getirilerek semt sakinlerine sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: