Başakşehir Belediyesi’nden Yaşlılara Ve Engellilere Özel Ramazan Hizmeti

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçede ikamet eden 65 yaş üstü yaşlılarla, engelli vatandaşların iftar...

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçede ikamet eden 65 yaş üstü yaşlılarla, engelli vatandaşların iftar ve sahur yemeklerini evlerine götürüyor.

Paylaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatmak, ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla, her gün ihtiyaç sahiplerinin adreslerine sıcak yemek servisi yapılıyor.

Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen hizmetin alt yapısı yıl boyunca devam ediyor. Müdürlük bünyesindeki otomasyona kayıtlı isimler tek tek ziyaret edilip güncellenerek, sıcak yemek listeleri hazırlanıyor. Bu listeler dışında, ‘Başakşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak talepte bulunan vatandaşların da talepleri incelenerek değerlendirmeye alınıyor.

Reklam
Reklam

Ramazan öncesinde güncellenen listeler üzerinden gerçekleştirilen yemek dağıtımların da bu sene 159 hanede bulunan, 290 kişiye her akşam iftar ve sahur yemekleri belediye personeli tarafından götürülüyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda listeye ilaveler yapılırken, sıcak yemek dağıtımı yapılan ailelerin sayısı da artıyor. Kapsamı her sene genişletilerek devam eden sıcak yemek dağıtımı, Ramazan sonuna kadar devam edecek.

Sıcak yemek uygulaması ile ilgili görüş bildiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İbadet ayı olarak yaşanan Ramazan ayı aynı zamanda bir yardımlaşma ayıdır. Bu ayda vatandaşlarımızın rahat bir ruh haliyle, sorun düşünmeden ibadetine yoğunlaşabilmesi için ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sene içinde devam eden yardım çalışmalarımızdan olan DESTEKKART’la Ramazan’da da yardımlar devam edecek. ‘Komşusu açken yatan, bizden değildir’ inancıyla hareket eden bir toplumuz. Bu nedenle DESTEKKART vasıtasıyla ilçemizde yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı incitmeden istedikleri market ve mağazalarda mutfak, giyim ihtiyaçların karşılamasına yardımcı olmaya çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu çalışmalarına ilave olarak ilçe genelinde çeşitli sebeplerle yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların iftar ve sahur yemeklerini de hazırlayıp, evlerine sıcak sıcak yemeklerini götürmek istediklerini de belirten Başkan Uysal, "Aldığımız tepkiler de bu uygulanın çok başarılı olduğunu gösterdi” dedi.

Ramazan ayını vesile bilip komşularla ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Uysal, “Kent kültürü vasıtasıyla tanıştığımız apartmanlarda yan komşumuzu tanıyamaz olduk. Biz Başakşehir Belediyesi olarak bu zincirleri Ramazan'da kadını- erkeği yaşlısı- genci ile aile sıcaklığında kurulan sofralarda mahalleliyi buluşarak kırıyoruz. Biz sofralarda ekmeğimizi paylaşıyoruz. Gelin sizlerde komşularınızın kapısını çalın, dostluğunuzu paylaşın” şeklinde konuştu.

Bu arada, sıcak yemek dağıtımı uygulamasından faydalanan ilçe sakinlerinin belediyeye telefon açarak hizmetlerinden dolayı teşekkür ettikleri bildiriliyor. Uygulamadan faydalanan, iftar ve sahur yemekleri kapısına gelen Asri Antlı, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Komşularım her sene Ramazan’da bana yemek getiriyordu. Bu senede sağ olsunlar yine yemek getirdiler. Ben de onlara bu sene bana yemek getirmeyin, Belediyemiz yemeğimi getiriyor dedim. Çünkü artık bizim vefalı bir komşumuz, yani belediyemiz var. Komşularım da bu duruma çok şaşırdı ve çok memnun oldular. Allah razı olsun. Düşünenden, yemeği getirenden.”

Reklam
Reklam

46 yaşındaki Asri Antlı tekerlekli sandalyeye mahkum. Yüzde 70 özürlü. Eşi de ağır mental hastası olan Antlı, iki çocuk sahibi. Başakşehir Belediyesi’nin diğer hizmetlerini de değerlendiren Asri Antlı, “Belediyemiz hizmetleri kusursuz. Ben Belediye’ye gittiğimde tüm birimleri ile güler yüzlü bir hizmetle karşılaşıyorum. Ben bu hizmetin diğer belediyelerde olduğunu hiç zannetmiyorum. Hastamız oluyor ya da kendimiz hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Bir telefonla engelsiz ulaşım aracı kapımıza geliyor. Akülü sandalyem bozuluyor. Anında çözüm bulunuyor. Bu güzel çalışmalar diğer belediyeler tarafından örnek alınmalı” dedi.

Belediyenin sıcak yemek hizmetinden yararlanan 72 yaşındaki Cemal Salman ise “Biz Iğdırlıyız. Şahintepe’de hanımla birlikte yaşıyoruz. Hanımım da ben de yaşlıyım. Oruç tutuyoruz. Havalar sıcak ve yemek hazırlayacak gücümüz olmuyor. Belediyemizden ve Başkanımızdan Allah razı olsun. Her iftarda ona dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: