Başakşehir’de Ramazan Coşkusu

On bir ayın sultanı Ramazan, Başakşehir’de coşku ile başladı. Üç bölgede yapılan etkinliklerin merkezi Sular...

On bir ayın sultanı Ramazan, Başakşehir’de coşku ile başladı. Üç bölgede yapılan etkinliklerin merkezi Sular Vadisi’nde ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hazreti İsa’nın (AS) örnek hayatını anlattı. ‘Mekke Resulleri’ söyleşilerinin ilkinde Başakşehirlilerle buluşan Nihat Hatipoğlu; İslam dünyasında acıların, çilelerin büyük bir doğumun habercisi olması temennisinde bulundu.

Bu sene 5.’si yapılan etkinliğin ilk günü büyük ilgi gördü. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel de katıldı.

Reklam
Reklam

Hafız, Aziz Hardal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan’ın ilk gecesinde Başakşehir’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İslam dünyasının mağduriyetine, acılarına değinen Hatipoğlu, “Bu sene Ramazan Ayına, Mısır’da namaz kılarken şehit edilen 50 den fazla Müslüman için dua ederek girdik. Bugün İslam ümmeti Mısır, Suriye, Arakan, Doğu Türkistan’da çile çekiyor. Umarım bu çileler büyük doğum’un habercisi olsun. İslam ümmetinin ağır yaralı olduğu bu günlerde daha çok dua etmeli, kaynaşmalı, sırt sırta vermeliyiz. Geçmemiz gereken çok yol var. Allah (C.C) bizi düşmanlarımıza helak ettirmeyecektir. Çünkü Peygamberimiz bunun müjdesini vermiştir.” dedi.

Hatipoğlu Hazreti İsa’nın (AS) örnek hayatına da temas ederek “Çok çile çekti. Onun dünya’ya döneceğini 100’e yakın sahabe haber verdi. Peygamber, İncil’de ki bir ayette ‘Benim artık gitmem gerekiyor, ben gitmezsem O gelmeyecek diyerek Hazreti Muhammed’in (SAV) geleceğine işaret etmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Hatipoğlu, son olarak Başakşehirlilerle dua etti.

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Prof. Dr. Hatipoğlu’na gecenin anısı olarak çini işlemeli bir plaket takdim etti. Uysal, etkinlikler ile ilgili de açıklamalarda bulundu. “İlçemizde Ramazan’ın ruhunu yansıtmak için 3 bölgeye yaydığımız etkinlik alanlarında, İslam alimlerimiz bize yeni ufuklar açacak. Geçen sene Sular Vadisi, Başak Mahallesi’nde 27 bin kişiyi aynı sofrada buluşturduk. Bu senede sokak iftarlarımız siz Başakşehirliler için kurulacak. Ramazan dostluk, huzur yetirmesini, İslam Dünyasında yaşanan acıların dinmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İftardan hemen sonra Sular Vadisi’nde çocuklara hitap eden alanlarda minikler, aileleri ile Ramazan’ın neşesini coşkusunu yaşadı. Kukla şovlarına, ödüllü yarışmalara, gölge oyunlarına katılan çocuklar; maskotları da izledi.

İSLAM DÜNYASI KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLADI

Başakşehir Belediyesi ve Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ortaklığı ile Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar İslam ülkelerinin temsilcileri Ramazan’ın ilk gününde kültürlerini tanıtmak için tant açtı.

Reklam
Reklam

4 günde bir ayrı ülkenin stantlarda tanıtım yapacağı proje kapsamında 40 bin öğrenci Türkiye’ye geldi.

Sular Vadisi’nde 30 gün boyunca belediyenin teşviki ile verilecek olan iftarlarda ilçede faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri aynı sofrada buluşuyor.

Ramazan’ın ilk iftarında ‘Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği’ üyeleri Sular Vadisi Gölet Kafe’de bir araya geldi. 400 kişinin katıldığı iftar sonrasında söz alan dernek başkanı Mehmet Ali Bolat, iftarı tertip eden Başakşehir Belediyesine müteşekkir olduğunu belirtti. Derneğin faaliyetlerine değndi; “ 3 senede 16 dernek olduk ve Türkiye’nin dört bir yanında şubelerimiz açıldı. İftar vesilesiyle tüm İslam âleminin Ramazan’ını tebrik ederim” dedi.

Sene içinde verdiği eğitimlerle Başakşehirli çocukların ikinci adresi olan Başakşehir Bilgievleri, Sular Vadisi’nde yer alan standında ilçe çocuklarıyla buluştu.

Bilgievleri standında çocuklar; Jenga, ebru, müzik dinletileri, ödüllü yarışmalar, resim atölyeleri ile ilgilendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz