Başaranbilek: “aydın Ekibi, Birgi’den Olumlu Notlarla Ayrıldı”

ÇEKÜL Bölge Koordinatörü Emin Başaranbilek, geçtiğimiz günlerde Ödemiş ve Birgi’ye gelen Aydın protokolünün, Birgi’den olumlu...

ÇEKÜL Bölge Koordinatörü Emin Başaranbilek, geçtiğimiz günlerde Ödemiş ve Birgi’ye gelen Aydın protokolünün, Birgi’den olumlu notlarla ayrıldıklarını söyledi.

Başaranbilek, Aydın Valisi Kerem Al ile birlikte Ödemiş ve Birgi'yi ziyaret eden sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyelerinin, Birgi gezisini tamamladıktan sonra, ÇEKÜL Evi'inde bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Bir saatten fazla süren toplantıda, Aydın'ın kentsel-tarihsel kimliğinin korunması ve yaşatılması için neler yapılması, nasıl bir program ile yol haritası çizilmesi gerektiği üzerinde değerlendirmeler yapıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Başaranbilek, daha önce kendileriyle Aydın'da yaptıkları üç toplantıda epey yol alındığını ve koruma amaçlı imar planının yapıldığını belirterek, “Vali Sayın Kerem Al, ADÜ öğretim üyelerinin hazırladığı kapsamlı araştırmalara dayanan Aydın İl Tarihi kitabı ile Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan iki cilt Aydın Kültür Envateri kitabını yayımladığını belirtti. Sayın Al, bilimsel ve sosyal projelerin bu eksende değerlendirilmesinin yararlı olacağını belirtti. Toplantıda söz alan konuşmacılar Aydın'da önceliklerin belirlenmesi için çalışma yapacaklarını, bu çerçevede Aydın ve Birgi'de yapılan toplantıların verimli geçtiğini belirttiler” dedi.

Başaranbilek, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, "Biz havzaların kardeşliğini ilan ediyoruz. Benzer yaşam koşulları ve coğrafyada yaşayan Aydınlıların havzamızda yürütülen çalışmaları görüp değerlendirmeleri, kamu, sivil, özel birlikteliğine yerel yönetimlerin de katkı ve heyecanını ekleyerek, bilimsel-sosyal yapılanmalar sağlanabilir” dediğini belirterek, “Aydınlılar, toplantı sonrasında Ekim ayı başlarında Aydın'da toplanılmasını kararlaştırdı” bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: