Başarı Ödülsüz Kalmadı

Adana’da insanın kendi yaşam gücünü geliştirme felsefesine dayanan aikido alanında kendini geliştiren, siyah ve üstü...

Adana’da insanın kendi yaşam gücünü geliştirme felsefesine dayanan aikido alanında kendini geliştiren, siyah ve üstü kuşak almaya hak kazanan 9 sporcuya, düzenlenen törenle Japonya’dan getirilen diplomaları verildi.

Hayal Park’ta gerçekleştirilen törene Türkiye’deki en yüksek siyah kuşak olan 5. Dan sahibi 6 aikido eğitmeninden biri olarak öne çıkan Sensei Yusuf Akyurt da katıldı. Akyurt, önce öğrencilerine ‘aikido’ eğitimi verdi ve bu sporun inceliklerini uygulamalı olarak anlattı, ardından da ‘kuşak’ sahiplerine belgelerini takdim etti. Akyurt, modern Japon savaş sanatı olarak da bilinen ‘aikido'da öğrencilerinin eksik olduğu konularda gelişim gösterebilmeleri açısından farklı teknikleri uygulamalı olarak gösterdi.

Reklam
Reklam

Etkinlik sonrasında kısa bir değerlendirmede bulunan Yusuf Akyurt, aikidoya olan ilginin Türkiye’de her geçen gün arttığını, bunun her ne kadar istenilen seviyede olmasa da sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Adana’da siyah ve üstü kuşak almaya hak kazanan 9 sporcuya Japonya’dan özel olarak getirtilen diplomalarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akyurt, sporcuların yaklaşık 2 yıllık eğitimin ardından bu kuşakları almaya hak kazandığını aktardı. Akyurt, “Bu sürenin bu kadar uzun olmasının en önemli nedeni; her aşamanın ayrı bir bekleme süresi var. Peki neden aikido, diye soracak olursanız. Öncelikle insanın kendi yaşam gücünü geliştirmesi açısından olduğu gibi sağlıklı bir yaşam için gerekli. Aikido ile konsantrasyon ve çevre farkındalığının artmasının yanında rahat bir yaşam sürdürebilmesi için de önemli bir spor.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: