Başarı Üniversitesi'nden Başkan Genç'e Ziyaret

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ve Genel Sekreter Abdulvahab Özer, Canik...

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ve Genel Sekreter Abdulvahab Özer, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti.

Başkan Osman Genç, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Bekdemir'den üniversitenin geldiği nokta ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Genç, Canik Başarı Üniversitesi ile ilçenin bilim merkezi olma yolunda önemli bir adım atıldığını söyledi.

Canik'in eğitim ve bilim merkezi olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Genç, "Üniversitemizde seneye 3 yeni bölümün daha açılacağını duymak beni gerçekten heyecanlandırdı. Burada yetişecek nitelikli insanların Türkiye'ye ve dünyaya yayılması Samsun merkezli olacak. Yani format buradan atılacaktır. Dünyada yetişmiş büyük bilim adamlarımız olmasına rağmen okudukları ülkelerdeki formatı taşımaktalar. Ancak Başarı Üniversitesi yerli bilim adamlarının yetişeceği bir merkez olacak. Tarihi kökleriyle başarının buluştuğu Canik, bilimin merkezi olacak." dedi.

Reklam
Reklam

Canik Başarı Üniversitesi'nin Türkiye'nin göz bebeği olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Artık her yerden görünen ve her yere ışık dağıtan bir üniversiteye sahibiz. Canik Başarı Üniversitesi Samsun'un üniversiteler kenti olması yönünde şehrimizin önünü açmıştır. İlçemize yeni üniversiteler kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitemizin başarılı bir akademik bir yıl geçirmesini temenni ediyor, başta şahsınız olmak üzere üniversite görevli herkese başarılar diliyorum." diye konuştu.

CANİK'İN LOGOSU İLÇEYİ TEMSİL EDİYOR

Canik Belediyesi'nin yeni logosunun oldukça modern bir logo olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bekdemir de, logonun gözbebeği şeklinde olmasının Canik'i yansıttığını söyledi. Üniversitenin çalışmaları hakkında da bilgi veren Bekdemir, "320 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladık. Bunun 220'si teknolojisi yüksek sınıflarda hazırlık görüyor. Üniversite hem dili iyi öğreten hem de profesyonel hayatı, alan bilgisini iyi kazandıran kurumlardır. Hedefimiz bu doğrultuda hareket etmek." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Üniversitenin gelişeceği müjdesini veren Bekdemir, şunları söyledi: "Seneye Psikoloji Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İngilizce Öğretmenliği ve Okul Öncesi bölümlerinden en az üç tanesini hayata geçireceğiz. Sizlerin yardımları ile kampüsümüz çok güzel olan Canik Başarı Üniversitesi, Samsun'un siluetinde yer aldı. Canikimize ve Samsunumuza sosyal anlamda her türlü katkıyı yapmak istiyoruz. Kütüphanemizde 3 milyon dijital kitap var. İnsanlarımız kütüphanemizin imkânlarından yaralanabilir. Canik Başarı Üniversitesi gerçekten bir başarı hikâyesi. Bu anlamda üniversitem ve mütevelli heyetim adına katkılarınızdan ötürü sizlere çok teşekkür ediyorum."

Canik için el birliği yapmaya devam edeceklerini kaydeden Bekdemir ve Genç, kültürel ve sosyal başka projeleri Canik ilçesinin tanıtılması için birlikte yapacaklarını söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: