Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uyguladığı Başarı Tespit Sınavında dereceye giren öğrenciler Vali Ahmet Turhan...

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uyguladığı Başarı Tespit Sınavında dereceye giren öğrenciler Vali Ahmet Turhan tarafından notebook ile ödüllendirildi.

Valilikteki tören, Mustafa Necatibey Toplantı Salonunda düzenlendi. Vali Ahmet Turhan Başarı Tespit Sınavında dereceye giren öğrencilere notebook hediye etti. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Vali Turhan, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde eğitimde ilk 10’da olmayı hedefliyoruz. Hiçbir eksiğimiz yok. Eğitime değer veren velilerimiz var, onların destek ve ilgileriyle bu seviyeyi yükselteceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere başarı mesajı veren Vali Turhan, "Hedeflerinizi büyük tutunuz. Daima daha iyiyi hedeflemelisiniz. Her biriniz doktor, mühendis olacaksınız. Ama size yakışan dünyanın en iyi doktoru, en iyi mühendisi olmak. Bizim devletimizin hedefi var, 10 yıl içerinde dünyadaki 10 güçlü devlet arasına gireceğiz. 2071 hedefinde sizler o zaman bizim yerimizde olacaksınız. O zaman dünyanın en güçlü devleti olacağız. Çalışmanın faydasını düşünün. Bu yaşta bile çalıştınız kazandınız. Bu çalışmaya devam ettiğinizde sizinle gurur duyan anne babalarınız olacak. Dünyanın saygın bilim adamları, uzay mühendisleri olacaksınız. Bunun tek koşulu var; çalışmak ve hayal kurmak, hedefler oluşturmak. Sizler bizler için çok değerlisiniz. Bizim biraz daha fazla çalışmamız lazım. Valisinden, Milli Eğitim Müdüründen, okul müdüründen, öğretmenine kadar biraz daha fazla çalışmamız lazım. Biz bu heyecana sahibiz. Balıkesir önümüzdeki süreçte Türkiye'nin en yaşanabilir, en huzurlu ve en başarılı ili olacak. Ben buna gönülden inanıyorum. Sizler inandığınız için başardınız" dedi.

Reklam
Reklam

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ 500 TAM PUANLA FARK ATTILAR

Dereceye giren öğrencilerin istedikleri okullara gidecek kapasiteye sahip olduklarını belirten Turhan, onlarla gurur duyduğunu söyledi. Valimiz Ahmet Turhan, 11 Ocak’ta yapılan Başarı Tespit sınavında üst düzey başarı gösteren 6 ve 12. sınıf öğrencilerine bilgisayar hediye etti. Dereceye giren öğrenciler ve puanları ise şöyle:

"İrem Bilgin (Atatürk Ortaokulu 6. sınıf) 498.117, Yasin T. Tuğay (Mehmetçik Ortaokulu 6. sınıf) 498.117, Mehmet S. Aksu (Özel Fırat Ortaokulu 7. sınıf) 500, Beyza KORAY (Özel Fırat Ortaokulu 7. sınıf) 500, Beyzanur Dündar (Özel Fırat Ortaokulu 8. sınıf) 500, Saniyenur Koyuncu (Özel Fırat Ortaokulu 8. sınıf) 500, Cansu Yivik (Özel Fırat Ortaokulu 8. sınıf) 500, Deniz Aylan (T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi 9. sınıf) 483.750, İlker Demirel (T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi 10. sınıf) 470, Arda Kırkağaç (T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi 11. sınıf) 492.500, Umut Yıldırım (Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi 12. sınıf) 483.750."

Reklam
Reklam

Başarı Tespit Sınavında özel okuldaki öğrenciler 500 tam puan alırken, devlet okulundaki öğrencilerden en iyilerinin ise 498 puanda kalması ise dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz