Başarının Formülü Inanç, Hedef, Disiplinli Çalışma Ve Başarı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (YGS) yapılan değişiklikler ile ders çalışma teknikleri...

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (YGS) yapılan değişiklikler ile ders çalışma teknikleri masaya yatırıldı. Maltepe Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Murat Karadurmuş, başarının formülünü inanç, hedef, disiplinli çalışma ve başarı olarak açıkladı.

Selçuk Anadolu lisesi, Maltepe Dershaneleri ile işbirliği ile öğrencilere yönelik seminer düzenlendi. Maltepe Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Murat Karadurmuş tarafından verilen seminere okulun 9 ve 10. sınıfında okuyan öğrenciler katıldı. Selçuk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seminerde konuşan Karadurmuş, öğrencilere “Değişen sınav sistemi YGS ve LYS sınavları” hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Sınavların değişse de kuralların değişmeyeceğini, her üniversitenin bir kontenjanı olduğunu anlatan Karadurmuş, "Eğer Tıp Fakültesi istiyorsanız ilk 12 bine girmelisiniz. Hukuk istiyorsanız ilk 20 bine girmelisiniz. Güzel bir üniversite kazanmak istiyorsanız ilk 50 bin içine girmek zorundasınız. Bu kural hiç değişmez.” şeklinde konuştu.

“Aile, çevre, okul hepsinin size bir yükü olabilir ama önemli olan sizin neyi ne kadar istediğinizdir.” diyen Karadurmuş, öğrencilerden öncelikle kapasitelerini belirlemelerini, gerekirse sınıf öğretmenlerinden ve rehberlik öğretmenlerinden yardım almaları tavsiyesinde bulundu. Karadurmuş, başarının formülünü ise inanç, hedef, disiplinli çalışma ve başarı olarak açıkladı.

Öğrencilere öncelikle hedeflerini belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Karadurmuş, şöyle devam etti: “Hedefiniz olmadığı sürece, kendinize güveniniz olmadığı sürece isterseniz 36 saat aralıksız çalışın hiçbir yeri kazanamazsınız, ne yapacağınıza karar vermelisiniz."

“ÖNEMLİ OLAN SINAVI KAZANMAK DEĞİL”

Reklam
Reklam

Sınava çalışmaya erken başlamanın önemi üzerinde duran Rehberlik Koordinatörü Karadurmuş, şöyle devam etti: "Sınava girenlerin yüzde 50’si öyle veya böyle sınavı kazanır. Ama Herkes üniversite 1. sınıfında sınava girer. Çünkü kazanan öğrencilerden 10 kişiden 9’u kazandığı bölümden memnun değildir. Demek ki önemli olan sınavı kazanmak değil, istenilen bölümü kazanabilmek.”

Karadurmuş, son olarak öğrencilerden ne olursa olsun pes etmemelerini ve istedikleri bölümü kazanmak için ellerinden geleni yapmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: