Başarısını Taçlandırdı

Kuruluş tarihi bir asrı geçen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) ilk kadın meclis üyesi...

Kuruluş tarihi bir asrı geçen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) ilk kadın meclis üyesi olan Uzm. Dr. Hatice Gülay Atik, ikinci kez meclise girerek başarısını taçlandırdı.

Özel Clinic A Tıp Merkezi ortaklarından olan Uzm. Dr. Gülay Atik, bağlı olduğu meslek grubundan üyelerin takdirini alarak ikinci kez Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis üyeliğine girmeyi başardı. 100 yılı aşkın önce faaliyete geçen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk ve tek kadın meclis üyesi unvanına sahip Uzm. Dr. Hatice Gülay Atik, bu gururu ikinci kez yaşamanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Aynı zamanda Samsun TSO’nun bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu’nun da başkanı olan evli ve iki çocuk annesi Atik, yeni meclis dönemindeki amacının, daha ses getiren, kadınlara daha çok faydalı olabilecek farkındalıklı projeler üretebilmek olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı çok önemsediğini belirten Hatice Gülay Atik, “Yeni oluşan meclisimizde benimle birlikte iki kadın üye olacağız. Artık yalnız değilim. Seçimlerde bana destek veren, vermeyen tüm herkese teşekkür ediyorum. Onların da desteğiyle yeni dönemde güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Benim isteğim mecliste kadın sayısının daha çok olması. İnşallah o da olacak. Ama biraz da bu hemcinslerimin istemesiyle de alakalı. Kadın isterse aşamayacağı engel, yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki istesin” dedi.

Aynı zamanda Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Başkanlığı’nı da yürüten Atik, “Kurulumuzda çok uyumlu bir ekibimiz var. Kurulumuzun kuruluş amacı ise girişimci kadın sayısını artırmak ve kadınlar arasında farkındalığı oluşturmak. Öyleyse çevremizdeki kadınları bilinçlendirmemiz, onlara girişimcilik konularında daha fazla ulaşmamız gerekiyor. Hedefim, tüm üyelerimizle birlikte daha güçlü hale gelerek, daha ses getiren, kadınlara faydalı olabilecek projeler üretmek. İnşallah, Samsun TSO Başkanımız Salih Zeki Murzioğlu’nun da desteğiyle bunun üstesinden geleceğiz. Çünkü kadınlarımız, genç kızlarımız için yapacak çok işimiz, alacak çok yolumuz var. Türkiye’nin önüne koyduğu 2023 hedefi var. Bu hedefe ulaşmak, kadınlar olmadan olmaz diyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: