"Başarıyı İzleme Ve Geliştirme Projesi"

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sınavlardaki uzun metinlere öğrencilerin başarısını artırmak için öğrencilere hızlı okuma becerisi kazandırma kursları verileceğini söyledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sınavlardaki uzun metinlere öğrencilerin başarısını artırmak için öğrencilere hızlı okuma becerisi kazandırma kursları verileceğini söyledi.

Demir, Denizli genelindeki eğitim yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen "Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, eğitimin geçmişi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan, bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumunda olduğunu kaydetti.

Denizli'nin ekonomide yakaladığı başarı ve istikrarın eğitimle daha da anlam kazanarak kalıcı olacağına inandığını dile getiren Demir, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Asıl hedefimiz olan eğitim başarı sıralamasında Denizlimiz'in ilk on içinde yer alabilmesi için il genelinde ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerinin akademik başarılarını, yeterliliklerini artırmak, olumlu davranış gelişimlerini sağlamak ve bir üst öğrenimi kazanma oranını yükseltebilmek amacıyla Denizli Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi hazırlandı. Proje çalışmalarının uygulanmasına dair Proje İşlem Basamakları Kılavuzu ve bu çalışmaları gerçekleştirecek görevli personel, birim ve kurumlar belirlendi. Bu projenin uygulanmasında en büyük pay başta kaymakamlarımız, il ve ilçe milli eğitim yöneticilerimize, en çok da okullarımızın idareci ve öğretmenlerine düşmektedir."

Projenin hayata geçirilmesinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğinin altını çizen Demir, "Kitapla Buluşma Vakti" gibi projelerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Demir, ayrıca okullarda YGS ve LYS'ye yönelik hazırlık kursları açılması için çalışmalar yapılmasını isteyeyerek, "Özellikle son dönemdeki sınavlarda çok uzun metinler verilmekte, matematik soruları da olsa. Bu şunu göstermekte. Burada önemli olan öğrencinin anlama becerisi beklenmekte. Dolayısıyla sınavlarda başarıyı artırmak için ilimizde ilk defa bu yıl öğrencilere hızlı okuma becerisi kazandırma kursları düzenlenecek. Özellikle Hızlı Okuma Teknikleri kursu, 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerine yoğun şekilde verilecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantıya, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve dershane yöneticileri katıldı.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: